Porganditort toorjuustukreemiga

Kihiline tort porgandibiskviidi ja laimi-toorjuustukreemiga. Üsna vähemagus ja väga mõnus-mahlane. 

Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Porgandibiskviit:

500 g toorest porgandit (puhastatud kaal)

4 suurt muna

200 g suhkrut

näpuotsaga soola

240 g nisujahu (u 4 dl)

2 tl MEIRA küpsetuspulbrit

2 tl MEIRA vanillisuhkrut

100 g mahedamaitselist õli (u 1,5 dl)

Laimi-toorjuustukreem:

400 g toasooja maitsestamata toorjuustu (nt Saare)

300 g paksemat hapukoort (nt Saare)

100 g suhkrut (veidi üle 1 dl)

2 tl vanillisuhkrut

2 laimi mahl ja riivitud koor

Valmistamine

Porgandibiskviidid: Koori porgandid ja riivi peene riiviga. Vahusta munad suhkru ja soolaga kohevaks vahuks. 

Sega jahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur omavahel. 

Sega esmalt õli, siis porgandid ja seejärel kuivainesegu munavahu hulka. 

Kalla pool tainast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus  umbes 10 minutit, siis võta ahjust välja ja lase täielikult jahtuda. Küpseta teine porgandibiskviit samal moel.

Laimi-toorjuustuglasuur: sega toorjuust, hapukoor, suhkur, vanillisuhkur ja laimikoor ning -mahl omavahel ühtlaseks (kõige lihtsam on seda teha elektrimiksriga). 

Tordi kokkupanek: lõika mõlemad porgandibiskviidid kaheks ühesuuruseks ristkülikuks. Tõsta üks biskviit tordialusele, määri peale veerand toorjuustukreemist. Jätka, kuni saad neljakihilise tordi (pealmiseks kihiks on toorjuustukreem). 

Puista peale hakitud pistaatsiapähkleid või mõned sidrunmelissilehed. 

PS Fotol olev kook on küpsetatud kolmekihilisena - siis pead küpsetama kolm eraldi põhja. Viimasel ajal olen küpsetanud lihtsalt kaks suuremat plaati (30x35 cm ahjuplaat) ja need pooleks lõiganud. 

LISA KOMMENTAAR

Marit
postitatud 09.05.2013 22:42

Ma saan aru, et taina kogus on mõeldud kahele ahjuplaadile. Aga kui suurt ahjuplaati kasutasid kui kolmekihilist kooki tegid või tegid siis selle võrra rohkem tainast?

Pille
postitatud 10.05.2013 11:08

Marit, taina kogus oli sama, lihtsalt kasutasin väiksemat plaati (vist oli 25x35 cm vms) ja küpsetamisaeg oli veidi pikem (ja valmis porgandibiskviidid paksemad).

Kairi
postitatud 10.05.2013 12:49

kas porgandid riivitult toorena? Kui laim ei meki, millist alternatiivi võiks veel maitsenüansi täiustamiseks kasutada?

Arelin
postitatud 06.04.2023 20:30

Laimi asemel jõhvikaid või pohlasid näiteks.

ivika_udus
postitatud 10.05.2013 15:52

Tere, mul on selline kysimus, et siin kus ma elan mul hapukoort ei ole saadaval, kas selle v6ib asendada maitsestamata jogurtiga?

hehe
postitatud 10.05.2013 18:47

ivika_udus: creme fraiche on maitse ja koostise poolest köige sarnasem hapukoorega, ehk siis prooviksin seda meelsamini kui jogurtit,

Pille
postitatud 10.05.2013 19:02

Kairi - loomulikult toorest porgandit, ma tegin selle kohta ka nüüd täpsustuse retseptis. Ja laimi asemel võid proovida ka sidrunit või törtsu astelpajumahla. Midagi, mis tasakaalustaks magusust.

Margit L @ FB
postitatud 11.05.2013 17:18

Proovisin täna kohe ära ja tuli täiesti VÕRRATU!!!

Kristel H @ FB
postitatud 11.05.2013 17:19

See tuli tõesti väga nämma kook :)

Seila
postitatud 12.05.2013 21:23

Väga maitsev ja toitev suutäis, valmis suurema vaevata.

Tiina
postitatud 12.05.2013 21:30

Väga-väga hea kook! Suhkrukoguse vähendasin 3dl pealt 2dl peale ja oli täpselt paras.

Pille
postitatud 12.05.2013 21:37

Tiina, ma olen seda mitu korda teinud nüüd ja ise paneks tsiiipakene vähem suhkrut, aga kõik degusteerijad on väitnud, et nii peabki olema ja vähemaks ei tohiks võtta, nii et las olla.

amalthea
postitatud 13.05.2013 17:49

Kahe sidruni või laimiga tuleb suht mõrkjas-hapu ja tugev kreem, mis ei pruugi kõigile meeltmööda olla. Neile kes natuke rahulikumat soovivad soovitan 1 sidrunit või laimi. Hapukoor või maitsestamata jogurt, mis on väga head kookidesse(minu meelest) on Saaremaa piimatööstuse uued tooted, smetana ja maitsestamata jogurt 5% ja selle koogi sisse sobivad mõlemad ideaalselt! Head meisterdamist ja nautimist!

Kiti
postitatud 30.05.2013 13:17

NULLKüpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit, siis lase täielikult jahtuda. Kas see tähendab seda, et ahjus pean laskma täielikult jahtuda, ahjuust avamata?

Nämm
postitatud 28.11.2015 14:36

Issamd kus teile mõistus on antud?!

Merlin
postitatud 08.12.2016 08:54

:D

Pille
postitatud 30.05.2013 15:02

Kiti, tegin retseptis sõnastuse veidi selgemaks, aga ikka võtad küpsetusplaadi ahjust välja ja siis lased jahtuda.

Bravuuritar Kats @ FB
postitatud 17.06.2013 11:45

Juba kolm korda olen teinud siit leitud retsepti järgi porgandikooki.. Kuulub meie pere lemmikute hulka ja köidetud ka minu isiklikku retseptiraamatusse :) Suured tänud hea retsepti eest!

julla
postitatud 07.07.2013 16:30

öääk,pääh

cinnamonbun
postitatud 10.07.2013 18:39

Kas kook maitseb kõige paremini värskena või kannatab ka päev-kaks külmas seista?

Sandy
postitatud 21.07.2013 12:44

ÜLIHEA, ma tegin veidi mugandusi oma käe järgi, nt sulatasin tumedat shokolaadi peale natuke ja.. see maitses nagu Werneri porgandikook!!!!!!!!!!!!!!!!! JUMALIK

Anu
postitatud 26.07.2013 11:26

Väga maitsev kook tuli. Kõik sööjad kiitsid. Täna teen uuesti :)

cinnamonbun
postitatud 01.08.2013 14:06

Tegin seda kooki ning see pälvis väga-väga palju kiidusõnu. Tõesti suurepärane kook! Aeganõudev kuid siiski piisavalt lihtne. Mõnus! :)

anni
postitatud 10.11.2013 13:43

Tegin seda kooki isadepäevaks, meie perele maitses väga! Järgmine kord proovin teha veidi tervislikuma ja vegan variandi ksülitooli, graham jahu ja kookosõliga, vahele paneks kookoskoort.

Diana
postitatud 14.11.2013 16:40

Werneri porgandikoogis on kasutatud apelsinimahla, võib ka siin laimimahla asemel proovida

Hexy
postitatud 27.12.2013 10:09

Poleks uskunud, et see kook nii hea on ;) Vaieldamatu hitt jõululaual!

kerli
postitatud 28.12.2013 19:55

supper hea kook!!!!!

K
postitatud 06.02.2014 13:53

Kas biskviidid jäävad norm. paksusega, kui jagan antud koguse kolmeks ja küpsetan ümmarguses, d26 cm ahjuvormis?

Birgit
postitatud 10.03.2014 01:33

Vaga hea kook! Lisasin kreemile ka natukene kookos kreemi ja imeline!

liisa
postitatud 23.03.2014 14:46

Kas kreemi kuidagi paksemaks saaks teha - rasvasema hapukoore või rohkema toorjuustuga nt? Kreem jäi nii vedel, et fotol oleva paksu kihina teda nüüd küll koogi vahele ei jäänud, voolas hoopis külgi mööda alla. Või teha varakult valmis ja lasta külmas taheneda, enne kui kooki kokku panema hakata?

galka
postitatud 29.03.2014 13:57

tegin ükskord ja kõik kiitsid, nüüd hakkasin retsepti otsima, sest ei kirjutanud üles, õnneks leidsin! see on üks maitsvamaid kooke ja suur tänu autorile!

m
postitatud 10.04.2014 19:21

Mul sama mure, et kreem tuli liiga vedel ning voolas kihtide vahelt välja. Teine mure oli see, et biskviidi osa tuli liiga kõva- ei olnud selline pehme nagu värske sai - mida võisin teha valesti?

Pille
postitatud 10.04.2014 19:47

Liisa ja M - mul pole eales see kreem vedel olnud - kasutan Farmi või Philadelphia toorjuustu ja Saaremaa 20% või 30% hapukoort. Äkki segasite üle? Siis tuleks lasta taheneda ja siis määrida. M - kui Su koogipõhjad kuivad jäid, siis kardetavasti küpsetasid Sa liiga kaua. K - ma küpsetaks siis igaks juhuks neli ümmargust kihti, aga võib ka kolmega proovida.

Viktoria
postitatud 02.10.2015 13:10

Millistes vahekordades riisijahu ja t2rklis?

Marit
postitatud 14.04.2014 21:42

Imehea, suur ja mahlane tort! Asendasin nisujahu riisijahu ja tärklisega ja natuke vähendasin suhkrukogust. Soovitan!

merilin
postitatud 17.04.2014 11:53

Kas kook on pigem samal päeval tarbimiseks või oleks parem eelmisel õhtul valmis teha? Kas kreemi on pigem täpselt või natuke rohkem? :)

Pille
postitatud 17.04.2014 14:32

Merilin, minu arust on kreemi täpselt parasjagu, aga eks see ole maitse asi. Võid koogi eelmisel õhtul valmis teha, kui soovid.

merilin
postitatud 24.04.2014 16:00

Väga hea kook sai,tegin pool kogust aga oleksin võinud ka terve teha ;) Külalised mõmisesid ja kiitsid! Retsepti järgi jah kreemi parasjagu,tegin ise igaks juhuks rohkem ja jäi üle aga selle sai muidugi magustoiduks ära kasutada järgmine päev :)

Küpsetaja
postitatud 16.06.2014 22:10

Väga kiidan ja kiitsid ka külalised! :)

T
postitatud 27.11.2014 14:26

Mina asendan laimi apelsiniga. Küpsetan 26-28cm lahtikäiva vormiga 4 kihti. Kreem on algul tõesti vedelavõitu, aga lahtikäivas vormis, kuhu koogi laon, ei ole see probleemiks. Kui kook laotud ja öö läbi külmas tahenenud, siis on tulemus väga mõnus ja parajalt mahlane- liigne niiskus on taignakihtide sisse jaotunud, aga tulemus ei ole kindlasti vesine vms. See retsepti kogus on kogu koogi jaoks täpselt paras.

Anu
postitatud 01.09.2015 14:29

Väga maitsev. Laim lisab mõnusat särtsu koogile... Lisasin küll vaid ühe, aga minu jaoks oli see paras. Jätan selle retsepti meelde! :-)

Kerli
postitatud 15.09.2015 19:09

Meie pere ja suguvõsa üks lemmikutest ;)

Pille
postitatud 15.09.2015 21:09

Kerli, väga kena pilt ja tore lugeda, et suguvõsale kook meeldib!

Moonika Jõerand
postitatud 02.10.2015 12:15

Hää aga hapukoore asendaks vahukoorega.

Enku
postitatud 12.10.2015 17:54

Olen ka taolist kooki teinud aga lisanud kaneeli taignasse. Ja purustatud kreekapähkleid. Ülimaitsev kook on.

Beetrike
postitatud 08.12.2015 04:30

Tegin täna prooviks poole kogusega ja soovisin tulemuseks nagu pildil mahlast kooki. Aga nii mööda pole kunagi midagi läinud. Kook jäi plaadil justkui nätske porgandipannkook :( mis võis valesti minna?Tahaks väga jõuludel pakkuda õnnestunud varianti. Mis õli te kasutate? PS! Glasuur apelsinikoorega jäi imeline!

kadis
postitatud 22.02.2016 11:00

Olen nüüdseks seda kooki juba kolm korda teinud ja pean ütlema, et see on minu uus lemmik ja ilmselt ka minu külaliste, sest kõik on seda kiitnud ja retsepti küsinud. Viimased külalised ütlesid, et see on isegi parem kui Werneri oma, nii et ju siis peab ikka hea olema. Küpsetamiseks olen kasutanud 26cm ümmargust koogivormi ja olen teinud 4-kihilise koogi. 20cm vormi korral tegin poole kogusega samuti 4 biskviitpõhja. Ja laim töötab selle koogi juures väga hästi, annab huvitava nüansi ja ei tee kooki liiga magusaks. Selle koogi leiab kindlasti ka edaspidi minu pidulaualt. :)

Ivi
postitatud 09.04.2016 17:06

<p>Ahjuplaadi probleem oli ilmne, kuna biskviiti ei jagunud kogu plaadi jaoks ei olnud servad just kõige esinduslikumad. </p><p>Aga ikka maitses hästi!</p>

Liia
postitatud 10.04.2016 06:32

<p>Mida võiks nisujahu asemel kasutada?</p> <p>Lugesin, et keegi oli pannud riisijahu aga miks seda tärklist sinna lisada on vaja?</p>

Kaire
postitatud 12.04.2016 08:29

Tegin esmakordselt oma sünnipäevaks töökaaslastele ja laimi asemele panin pool sidrunit. Tort sai võrratult hea ja veidi hapukas. Peale sai pandud mandlilaastud. Kõik kiitsid ja sõid :) Väga mahlane ja hea suutäis. Soovitan soojalt, lihtne ja kiiduväärt küpsetis.

Stella
postitatud 22.09.2016 12:48

Proovisin ka ära. Minu jaoks tuli liialt magus, sest üle ühe tükikese ei tahtnud enam torti süüa. Proovin kindlasti veel, aga suhkrut paneksin kreemi sisse küll väga tagasihoidlikult. Põhju immutasin astelpajumahlaga, sest tahtsin samal päeval kooki kohe serveerida. Ka mina asendasin laimi apelsinimahlaga. Muidu maitsev ja hea kook!

Tokko
postitatud 04.03.2017 10:12

Esimest korda tehes olin väga kahtlev porgandi osas - no porgand kooki. Tegelikult aga oli kook väga-väga hea ja olen seda korduvalt teinud nii oma perele kui ka külalistele.

LiiaOs
postitatud 19.04.2017 20:46

Töökaaslased kiitsid väga :)</br> Isiklikult meeldib mulle sidruniga rohkem ja suhkurt paneksin sutsu vähem aga töökaaslased kiitsid väga :)

Heli
postitatud 24.04.2017 10:58

Oskate öelda, kas porgandibiskviidis saaks nisujahu asendada täistera nisujahuga või jääks tulemus väga nätske?

Pille
postitatud 24.04.2017 11:24

Heli, ma 1:1 täisterajahuga ei asendaks, jääks raske. Samas on mitmed kasutajad edukalt asendanud riisijahuga - siis saab ka gluteenivaba versiooni!

Margit
postitatud 03.06.2017 13:52

Tere. Mis kraadise juures küpsetamine on?

Pille
postitatud 03.06.2017 18:41

Hea Margit, retseptis on kenasti kirjas: "Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit, siis võta ahjust välja ja lase täielikult jahtuda."</br> Jutt on "tavalisest ahjust". Kui Sul on pöördõhufunktsiooniga ahi, siis lülita see 180 kraadi peale.

Marjukas
postitatud 04.06.2017 12:25

Tõesti hea retsept!Kasutasin Marscaponet ning lisasin pisut sulatatud valget šokolaadi.

Roosi
postitatud 20.08.2017 19:42

Südamlikud tänusõnad suurepärase retsepti eest!

Tiina
postitatud 23.10.2017 19:36

<p>Proovisin ka seda kooki ja see on hetkel ainus porgandikook, mis mulle väga maitseb. Maitses ka väga minu külalistele.</p> Laimi asemel kasutasin apelsini. Teen seda kindlasti veel :) Kuna melissi ei õnnestunud leida, siis kaunistasin nii, nagu oskasin :)

Ketlin
postitatud 26.10.2017 22:10

Kas kaerajahuga võiks terve jahu koguse asendada?

Pille
postitatud 28.10.2017 20:01

Ketlin, ma tean, et riisijahuga on edukalt asendatud, aga kaerajahuga pole proovinud.

9.kl
postitatud 26.09.2018 10:18

Tegime kodunduse tunnis 9. klassiga. Väga meeldis. Eriti laimi-toorjuustu kreem!

Margot
postitatud 28.09.2018 09:47

Kas see kook on ka järgmisel päeval sama maitsev?

Mari-Liis
postitatud 01.11.2018 20:16

Mina tegin kahest jahust: tavaline nisujahu ja teine pool kogusest täistera nisujahu, sai väga maitsev. Suhkrukogust vähendasin taignas, läks veidi üle 100 g, kreemi sisse panin nii nagu retseptis öeldud. Sai väga maitsev ja meie pere jaoks küll ikkagi piisavalt magus.

Tiina
postitatud 11.10.2019 18:55

Lihtsalt imeline tort! ❤️

Merle V
postitatud 08.06.2020 20:31

Pean tunnistama, et ma ei ole suur porgandifänn (toorelt küll krõbistan, aga porgandikooki ei ole siiani söandanud proovida), aga leidsin Nami-namist imelise retsepti, kuhu läheb päris suur kogus porgandit, aga maitse on imehea ja porgandimaitset ei ole peaaegu üldse tunda. Ja omalt poolt lisasin veel koogile peale jõhvikaid ja šokolaadihelbeid.

Annely
postitatud 04.10.2020 14:19

Tõsiselt hea tort. Tegin esimest korda ja olin algul ikka väga pabinas, et kuidas õnnestub ja kuidas seltskonnale meeldib. Parim kompliment oli see, kui öeldi, et parem, kui lisaks tellitud pagarite tort. Läheb kindlasti kordamisele.

Raili
postitatud 09.10.2020 08:18

Tegin koogi enda sünnipäevaks, kolmekihilise. Kõigile väga meeldis.

Helina
postitatud 15.02.2021 04:24

Tere! Proovisin kaa. Aga miskipärast jõid kõik kolm põhja nätsad ???? (tegin 24 cm ahjuvormi). Maitse oli ülihea. Milles võis viga olla? Mul porgandeid veel 14 kg, ma ei jäta jonni ????

keta
postitatud 12.07.2021 13:38

Ei meeldinud. Oskan hästi süüa teha, aga see lihtsalt ei tulnud hea välja. Ootasin õhulist ja õrna maitselt. Kook oli külmkapis üleöö, et jõuaks imbuda. Tainas läks tykiks ka kreem oli peal. Ei mingit omavahelist kooslust. kaks random produkti teine teise peal. "Biskviit" oli küpsenud, isegi kahvliga tegin auke. Ilma külmikuta oleks veel jubedam.

Kaare
postitatud 30.12.2021 09:26

Õnnestub peenelt riivitud porgandiga! Fotol paremal ;)

Aili Tees
postitatud 23.01.2022 12:24

Tehtud topeltkogustega kuid suhkrut pandud vähem nii põhjale kui kreemile. Ääred purustatud peale ning kaunistuseks martsipanist porgandid. Kook mis säilib kaua mahlane ja värske!

Lea Suits
postitatud 23.01.2022 13:45

Olen ka teinud. Minu meelest kolmandal päeval oli veel kõige parem ja mahlasem

Kristi Victoria Kallas
postitatud 23.01.2022 15:34

See on mega heaaaa!

ANDREAS
postitatud 22.10.2022 21:02

nuu proovime

Kaisa S.
postitatud 17.10.2023 08:48

Hea lihtne retsept, mis sobib ka väikeste lastega koos tegemiseks. Tegime kahe ahjuplaadiga ja kuna lõikasime porgandi kuju, siis saime 6-kihilise tordi. Kaks keskmist kihti on tükikestest tehtud ja 4 kihti siis porgandi kujuga. Lisaks porgandile riivisime ka veidi suvikõrvitsat sisse!