Pelmeenid juustuse kukeseenekastmega

Hilissuvine kiire retseptiidee, mida võib edukalt ka makaronidega serveerida.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g pelmeene või makarone

10 cm jupp porrut

150 g kukeseeni

2,5 dl piima

150 g toorjuustu

soola ja musta pipart

Parmesani juustu

Valmistamine

Lõika porru õhukesteks viiludeks. Puhasta ja tükelda kukeseened.

Prae pannil porruviilusid umbes minut. Lisa segades juurde kukeseened ja küpseta, kuni seened on pehmed ning pannile tekkinud vedelik on aurustunud. Maitsesta soola-pipraga. Vala juurde piim, kuumuta veidi ning lisa toorjuust. Lase vaikselt podiseda, kuni juust on sulanud. Maitsesta vajadusel uuesti.

Keeda pelmeenid soolaga maitsestatud vees valmis. Nõruta. 

Jaota pelmeenid taldrikutele, tõsta peale kaste ning riivi peale veidi parmesani. 

Retsept on mugandatud Ragne Värki ja Andra Kalda raamatust "Retseptisahtel käsitöökapis" (Varrak, 2013). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Martin
postitatud 07.10.2016 19:52

Kas ei oleks võimalik lisada ka pelmeenide valmistamise retsepti?

Ilse
postitatud 29.07.2020 11:44

https://nami-nami.ee/retsept/2442/pelmeenid_lihaga

Ilse
postitatud 18.08.2022 19:44

Suurepäraselt kokkusobiv kooslus. Kreemjas kukeseenekastmes pelmeenid oli kunagi Raekoja platsi Vene restorani menüü hitte. See siin tuletas vanu aegu täitsa meelde.