Lõika porru õhukesteks viiludeks. Puhasta ja tükelda kukeseened.
Prae pannil porruviilusid umbes minut. Lisa segades juurde kukeseened ja küpseta, kuni seened on pehmed ning pannile tekkinud vedelik on aurustunud. Maitsesta soola-pipraga. Vala juurde piim, kuumuta veidi ning lisa toorjuust. Lase vaikselt podiseda, kuni juust on sulanud. Maitsesta vajadusel uuesti.
Keeda pelmeenid soolaga maitsestatud vees valmis. Nõruta.
Jaota pelmeenid taldrikutele, tõsta peale kaste ning riivi peale veidi parmesani.
Retsept on mugandatud Ragne Värki ja Andra Kalda raamatust "Retseptisahtel käsitöökapis" (Varrak, 2013). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Suurepäraselt kokkusobiv kooslus. Kreemjas kukeseenekastmes pelmeenid oli kunagi Raekoja platsi Vene restorani menüü hitte. See siin tuletas vanu aegu täitsa meelde.
Pelmeenid juustuse kukeseenekastmega
Hilissuvine kiire retseptiidee, mida võib edukalt ka makaronidega serveerida.