Juustu ja karulauguga täidetud Gruusia leib

Ahjusoe juustutäidisega leib sobib ideaalselt väikeseks vahepalaks või siis mõne lahjema supi kõrvale. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 gruusia leib (puri)

6 sl Saare toorjuustu

100 g Saaremaa riivjuustu

mõned värsked karulaugulehed

Valmistamine

Lõika leib horisontaalselt pooleks. Aseta leivapooled lõikelauale,  lõikepind ülal. Määri mõlemale leivapoolele toorjuustu, siis kata üks pool riivjuustu ja hakitud karulauguga, tõsta peale teine leivapool. Natuke riivjuustu puista ka peale. 

Mässi leib fooliumisse, nii et veidi jääks nisuleiba välja paistma - siis küpseb see pealt mõnusalt krõbedaks. 

Küpseta 200kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni juust on sulanud. 

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Barbarella
postitatud 17.05.2013 21:36

Oleme aastaid taolist lavašši teinud, parim on vähemalt poole (võib priisata ka terve karbiga) karbi toorjuustu või Merevaigu ja ürtidega.

Siret M @ FB
postitatud 19.05.2013 21:06

Sai ka järgi proovitu. Lisaks panin tomativiilud ja suitsuvorsti viilud vahele ja väga hea oli:)

Ilsu
postitatud 20.05.2013 09:39

Väga hea sai, tegin kohe mitu päeva järjest seda mõnusat leiba. Teisele panin õhukesi Chorizo vorsti viile ka vahele. Kujutan juba ette kui ma sügisel seda aias vohama hakanud peterselliga teen :) Super inspireeriv retsept ja karulauguga on ikka väga maitsev ka.

Liisi
postitatud 16.07.2013 22:27

Väga maitsev. Kasutasin toorjuustu asemel Merevaiku ja ahju asemel grillisin mõlemalt poolt. Esialgu oli küll hirm, kuidas leiba grillil ümber keerata, ilma et see laguneks, aga väga edukalt sai hakkama. Teen teinekordki.

Tiina
postitatud 12.08.2013 20:41

Tõesti mõnus. Vahele panin karbi Farmi oliivi-tomati toorjuustu, maitserohelist ja päikesekuivatatud tomatit, riivitud juustu õige pisut. Sobis hästi küpsetatud aedviljadega.

Hexy
postitatud 25.04.2015 23:05

Väga maitsev, kasutasin merevaiku!

Merle Luik
postitatud 23.04.2017 09:57

No see näeb küll liiga isuäratav välja! :)

Kerttu-Kaisa Kiviselg
postitatud 03.05.2017 16:16

See on superhea. Oleme sel kevadel juba mitu korda teinud.

Kadi Karine
postitatud 16.04.2019 16:27

See on ülihea! :)

Lee Vardja
postitatud 25.04.2020 21:41

Ülimalt lihtsalt ja kiirelt valmiv. Selline laiskvorsti variant. Juustu läks topeltkogus ja karulauku kah ikka ohtralt kohe.

Maria
postitatud 15.05.2020 16:40

Sain küla peal, imemaitsev!