Plaadipitsa singi ja ananassiga

Suur plaadipitsa. 

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Pärmitainas:

2 dl sooja vett

0.5 tl soola

25 g värsket pärmi või üks kuivpärmipakike

250-300 g nisujahu

2 sl õli

Kate:

400 g küüslaugu-tomatikastet

200 g ribadeks lõigatud suitsusinki

250 g Mozzarella ja

Emmentali juustu

227 g purk konservitud ananassitükke

MEIRA pitsamaitseainet või punet

musta pipart

Valmistamine

Lahusta pärm käesoojas vees. Sega juurde sool ja osa jahust. Sõtku juurde ülejäänud jahu. Lisa õli sõtkumise lõpupoole. Tainas peab olema üsna pehme. 

Kata tainakauss rätikuga ja lase tainas soojas kohas kahekordseks kerkida. 

Kummuta tainas jahuga ülepuistatud ahjuplaadile ning lükka käte abil laiali. 

Määri tomatikaste ühtlase kihina pärmitainaplaadile. Puista peale singiribad ja riivitud juust. Maitsesta pipraga. Nõruta ananassitükid ja laota tükid pitsale. 

Küpseta 225-kraadise ahju alumisel siinil umbes 15 minutit. Puista peale pitsamaitseainet või punet ja serveeri koos värske salatiga.

Allikas: Pirkka.fi (Kinkku-ananaspizza, pellilinen), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 31.08.2017 19:23

Väga maitsev! Taina tegin kuivpärmiga, tomatikastme asemel kasutasin ämma tehtud letšot :)</br> Minul küpses veidi üle 20 minuti.

Liis Pallas
postitatud 28.10.2017 21:59

Kui sutsu tšillihelbeid ka peale raputada, siis maruhea!