Suur plaadipitsa.
2 dl sooja vett
0.5 tl soola
25 g värsket pärmi või üks kuivpärmipakike
250-300 g nisujahu
2 sl õli
400 g küüslaugu-tomatikastet
200 g ribadeks lõigatud suitsusinki
250 g Mozzarella ja
Emmentali juustu
227 g purk konservitud ananassitükke
MEIRA pitsamaitseainet või punet
musta pipart
Lahusta pärm käesoojas vees. Sega juurde sool ja osa jahust. Sõtku juurde ülejäänud jahu. Lisa õli sõtkumise lõpupoole. Tainas peab olema üsna pehme.
Kata tainakauss rätikuga ja lase tainas soojas kohas kahekordseks kerkida.
Kummuta tainas jahuga ülepuistatud ahjuplaadile ning lükka käte abil laiali.
Määri tomatikaste ühtlase kihina pärmitainaplaadile. Puista peale singiribad ja riivitud juust. Maitsesta pipraga. Nõruta ananassitükid ja laota tükid pitsale.
Küpseta 225-kraadise ahju alumisel siinil umbes 15 minutit. Puista peale pitsamaitseainet või punet ja serveeri koos värske salatiga.
Allikas: Pirkka.fi (Kinkku-ananaspizza, pellilinen), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.
Väga maitsev! Taina tegin kuivpärmiga, tomatikastme asemel kasutasin ämma tehtud letšot :)</br> Minul küpses veidi üle 20 minuti.
Kui sutsu tšillihelbeid ka peale raputada, siis maruhea!
Plaadipitsa singi ja ananassiga
Suur plaadipitsa.