India roog punastest läätsedest.
1 sl päevalilleõli
1 suur hakitud sibul
4 purustatud küüslauguküünt
1 sl jahvatatud kollajuurt ehk kurkumit
1 sl garam masalat
6 purustatud kardemonikupart
1 loorberileht
350 g punaseid läätsesid
9 dl köögiviljapuljongit
225 g hakitud spinatit
soola ja musta pipart
Kuumuta õli suurel pannil, hauta hakitud sibul kuldseks (5-6 minutit).
Sega juurde küüslauk, kurkuma, garam masala, kardemoniseemned ja loorberileht. Pruunista tasasel tulel 1 minuti pidevalt segades.
Lisa pestud läätsed koos aedviljaleemega ja maitsesta hoolega. Hauta 15-20 minutit, kuni läätsed on parasjagu pehmed. Vajadusel lisa veidi puljongit.
Sega juurde spinat ja hauta veel 5 minutit.
Serveeri kohe.
BBC retsept (Garlic Dhal). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Väga maitsev oli!
Küüslaugu-dhal spinatiga
India roog punastest läätsedest.