Küüslaugu-dhal spinatiga

India roog punastest läätsedest.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl päevalilleõli

1 suur hakitud sibul

4 purustatud küüslauguküünt

1 sl jahvatatud kollajuurt ehk kurkumit

1 sl garam masalat

6 purustatud kardemonikupart

1 loorberileht

350 g punaseid läätsesid

9 dl köögiviljapuljongit

225 g hakitud spinatit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta õli suurel pannil, hauta hakitud sibul kuldseks (5-6 minutit).

Sega juurde küüslauk, kurkuma, garam masala, kardemoniseemned ja loorberileht. Pruunista tasasel tulel 1 minuti pidevalt segades.

Lisa pestud läätsed koos aedviljaleemega ja maitsesta hoolega. Hauta 15-20 minutit, kuni läätsed on parasjagu pehmed. Vajadusel lisa veidi puljongit.

Sega juurde spinat ja hauta veel 5 minutit.

Serveeri kohe.

Loe veel:

BBC retsept (Garlic Dhal). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 08.10.2010 08:38

Väga maitsev oli!