Sõõrikud

Nende klassikaliste vanakooli sõõrikute valmistamiseks on vaja nn sõõrikudosaatorit. Vahendid sõõrikute valmistamiseks leiate kauplusest Apelsin (Tallinnas Järve ja Rocca al Mare keskuses, Rakveres Vaala keskuses).

Kogus
u 20 tk
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

25 g värsket pärmi

2-3 sl suhkrut

3 dl käesooja piima

250 g nisujahu

näpuotsaga soola

Praadimiseks:

mahedamaitselist õli

Serveerimiseks:

tuhksuhkrut

Valmistamine

Lahusta pärm suhkruga, siis vala juurde käesoe piim ning sega, kuni pärm lahustub. Lisa sool ja jahu, sega tainas hoolega kokku. Tainas peaks olema umbes hapukoorepaksune, seega jahu kogus võib veidi varieeruda!

Lase soojas kohas umbes 45 minutit kerkida, seejärel küpseta kuumas õlis sõõrikud. Serveeri soojalt tuhksuhkruga üleraputatult.

Loe veel:

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina

LISA KOMMENTAAR

mannike
postitatud 11.09.2005 15:38

Kommentaar Perekoolis 14.8.2005 23:21 Nii, teema lõpetuseks informeerin võimalikke huvilisi, et tegin sõõrikuid selle väljapakutud retsepti järgi, jäid täitsa söödavad, aga mitte sõõrikud, pigem ümmargused keeksikesed

kardemon
postitatud 07.10.2012 19:40

Jahu pidin natuke juurde panema, siis sai vormida ribasid ning rõngaid. Sidrunit ei pannud.. aga oleks hea olnud :)

Martiina
postitatud 08.08.2017 10:33

Mõnusad, klassikalised, just nagu sõõrikud olema peavad!

Spiidi
postitatud 17.01.2018 15:20

Väga mõnusad sõõrikud tulevad selle retsepti järgi, nagu päris. Ja äärmiselt lihtne samuti. Sõõrikukulbi/-dosaatori puudumine ei takista üldse, ma tegin lihtsalt väikseid ümmargusi pontšikukesi.

Ellu
postitatud 21.10.2018 11:36

Tegin ka selle retsept järgi pontsikuid ja nii head tuli, et pidin kahe kordse koguse tegema, ei peagi kohvikusse minema vöib kodus ka nautida pontsikuid ja kuuma teed.

Jo
posted on 15.05.2019 11:57

Ja