Läti kalasupp munaga

Lihtne selge leemega kalasupp, kuhu on lisatud kartulit ja keedetud muna.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 suure kala supikogu - nt

lõhe või koha või haug või forell

vett

1-2 suurt sibulat

5-6 kartulit

1-2 porgandit

3-4 keedetud muna

50 g võid

soola ja musta pipart

vürtspipart

Valmistamine

Pane kala supikogu koos terve sibulaga keema. Korja supi pealt vaht, siis maitsesta soola, pipra ja vürtsiga. Keeda tasasel tulel u 20 minutit, siis kurna leem läbi sõela ja puhasta kala luudest.

Tükelda porgand ja kartulid ning pista leeme sisse keema. Kui köögiviljad on pehmed, siis tõsta pott tulelt, lisa kalaliha, tükeldatud munad ja või. Või annab supile võrratu aroom ja maitse!

Söömise ajal lisa supile hapukoort. 

Loe veel:

(Retsept on mugandatud retseptivihikust Talvitaja 2008, kus see ilmus Läti kööki tutvustavast artiklist "Vanaema Aliide kalasupi" nime all), pildi tegi Liina Vahter.

LISA KOMMENTAAR

Uduvihm
postitatud 20.01.2012 23:01

Meeldis muna ja kalasupi kooslus. Hea lihtne, kiire ning tervislik argipäevane söök.

Pille
posted on 06.03.2017 14:03

Uduvihma tehtud foto:

Hexy
postitatud 06.11.2012 13:07

Hea lihtne supp

Madis
postitatud 28.02.2017 19:25

Aga mis saab sellest sibulast, kes algustiitrite ajal figureeris?

Pille
posted on 28.02.2017 20:31

Madis, terve (koorega, aga puhas) sibul annab puljongile maitse ja kena kuldse tooni, pärast viskad ära.

Madis
posted on 20.03.2017 12:15

Ah koorega... Aitäh! Sellepeale poleks osanud tullagi. Ma ikka koorisin ära ja siis... Jäid sellised poid potti. Selleks pärisingi, et kas need panna taldrikusse või lihtsalt püüda tegelasi ignoreerida... Aga et koorega... Maailm on imeline!

Vernanda
postitatud 19.03.2017 16:22

mulle ja mehele meeldis.