1 suure kala supikogu - nt
lõhe või koha või haug või forell
vett
1-2 suurt sibulat
5-6 kartulit
1-2 porgandit
3-4 keedetud muna
50 g võid
soola ja musta pipart
Pane kala supikogu koos terve sibulaga keema. Korja supi pealt vaht, siis maitsesta soola, pipra ja vürtsiga. Keeda tasasel tulel u 20 minutit, siis kurna leem läbi sõela ja puhasta kala luudest.
Tükelda porgand ja kartulid ning pista leeme sisse keema. Kui köögiviljad on pehmed, siis tõsta pott tulelt, lisa kalaliha, tükeldatud munad ja või. Või annab supile võrratu aroom ja maitse!
Söömise ajal lisa supile hapukoort.
(Retsept on mugandatud retseptivihikust Talvitaja 2008, kus see ilmus Läti kööki tutvustavast artiklist "Vanaema Aliide kalasupi" nime all), pildi tegi Liina Vahter.
Meeldis muna ja kalasupi kooslus. Hea lihtne, kiire ning tervislik argipäevane söök.
Hea lihtne supp
Aga mis saab sellest sibulast, kes algustiitrite ajal figureeris?
Madis, terve (koorega, aga puhas) sibul annab puljongile maitse ja kena kuldse tooni, pärast viskad ära.
Ah koorega... Aitäh! Sellepeale poleks osanud tullagi. Ma ikka koorisin ära ja siis... Jäid sellised poid potti. Selleks pärisingi, et kas need panna taldrikusse või lihtsalt püüda tegelasi ignoreerida... Aga et koorega... Maailm on imeline!
mulle ja mehele meeldis.
Läti kalasupp munaga
Lihtne selge leemega kalasupp, kuhu on lisatud kartulit ja keedetud muna.