Veski Mati saiakesed

Kogus
35 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

5 dl käesooja piima

50 g pärmi

1 tk muna

2 dl suhkrut

2 tl soola

1 sl jahvatatud kardemoni

1 kg nisujahu

150 g pehmet võid

Valmistamine

Lahusta pärm käesoojas piimas.
Lisa muna ja maitseained.
Klopi vähehaaval juurde jahu.
Viimasena lisa pehme või ja sõtku, kuni tainas tuleb kausi küljest lahti.
(Soovi korral lisa rosinaid).
Kata kauss kinni ja lase tainal kahekordseks kerkida.
Vormi tainast umbes 35 kuklit.
Lase saiakestel ahjuplaadil hästi kerkida, määri pealt munaga ja küpseta 225-kraadises ahjus umbes 10 minutit.
LISA KOMMENTAAR