Kurgi-krevetisalat

Värske ja kevadine salat krevettide, kurgikuubikute ning värske mündiga. Nami-Nami soovitab Viking kooritud krevette (200 g).

Vaata ka Avallone joogisoovitust allpool!

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g keedetud puhastatud krevette (nt Viking kooritud krevetid, 2 pakki)

1 pikk värske kurk

suur peotäis värsket münti

2 sl külmpressitud oliiviõli

1 sl sidrunimahla ja 1 sl riivitud sidrunikoort

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kui kasutad külmutatud krevette, siis lase neil üle öök külmkapis rahulikult sulada. Nõruta krevetid korralikult. 

Pese kurk, koori ning lõika väikesteks kuubikuteks (kui kurgil on palju seemneid, siis eemalda need esmalt).

Haki mündilehed hästi peeneks. 

Sega kausis krevetid, kurgikuubikud ja münt. Nirista peale oliiviõli, sidrunimahl ning riivitud sidrunikoor. Maitsesta soola-pipraga.

Serveeri kohe või lase paar tundi jahedas maitsestuda. 

Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2013. a. mainumbris, pildi tegi Juta Kübarsepp. Inspiratsioon Ellie Kriegeri lehelt. 

LISA KOMMENTAAR

Joogisoovitus

Champagne Taittinger, Brut Reserve, Prantsusmaa

Aroomis on tunda valgeid lilli ja virsikut.

Maitse värkse ja mesine.

Tootja: Taittinger
Maaletooja: Avallone

kiisuke
postitatud 01.03.2014 19:50

tasub proovida!!

Pille
postitatud 20.09.2019 09:33

Mõnusalt kerge ja elegantne salat.