Nutella kuusk

Vahva pärmitainakringel pühadeperioodiks, kus kahe pärmitainakihi vahele on pandud armastatud Nutella pähkli-šokolaadikreemi.

Muide, pähkli-šokolaadikreemi on lihtne ka ise valmistada - retsepti leiad siit.

Kogus
kaks kringlit
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Pärmitainas:

3 dl vett või vee-piimasegu

25 g värsket pärmi

2 tl suhkrut

2 tl soola

400 g nisujahu

Vahele:

230 g purk šokolaadi-pähklikreemi (nt Nutella)

Peale:

tuhksuhkrut

Valmistamine

Valmista pärmitainas, lase u 45 minutit kerkida.

Jaota tainas neljaks ning rulli jahusel laual igast taignatükist kolmnurk. Määri kahele kolmnurgale pähkli-šokolaadikreem, tõsta peale ülejäänud kolmnurgad (saad kaks kolmnurka, millel kreem vahel). Lõika mõlemast kolmnurgast kuusekese kuju, tõsta kumbki eraldi ahjuplaadile. Lõika kuusekestele "oksad" – u 2 cm laiused tainaribad ning keera igale tainaribale 2-3 keerdu. Keera tainariba "kuusejala" suunas, pikemaid tainaribasid kolm tiiru, lühemaid kaks.

Lase kuusekestel ahjuplaadil 15 minutit kerkida, seejärel küpseta 200 *C ahjus, kuniks nad on pealt kaunilt kuldpruunid.

Lase jahtuda ja serveeri tuhksuhkruga üleraputatult.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 17.12.2015 08:33

Kena ja väga maitsev. Krõbe, šokolaadine, mida veel tahta :)

Karin Raud
postitatud 21.12.2015 10:01

Soolase armastajad saavad nutella asendada nt pestoga :)

Hexy
postitatud 16.12.2019 12:15

Maitse hea, aga minu jaoks liiga krõbe :)