Kreemjas odrakruubihautis keegelkõrvitsaga

Risoto-tüüpi roog. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
u 1 tund
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl võid

1 hakitud sibul

1 väike keegelkõrvits (u 700 g) või muu kõrvits

2 purustatud küüslauguküünt

1 väike klaasitäis valget veini

400 g pestud odrakruupe

1.2 l kuuma köögiviljapuljongit

1 sl mascarpone't või tavalist toorjuustu

50 g riivitud Parmesani juustu

suur peotäis hakitud värsket (siledalehist) peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta või suures madalas potis. Lisa hakitud sibul ning kuubikuteks lõigatud muskaatkõrvits. Kuumuta madalal tulel aeg-ajalt segades umbes 10 minutit, kuni sibul on klaasjas ja kõrvitsakuubikud veidi pehmenenud. 

Sega juurde hakitud küüslauk ja prae veel 1 minut. Kalla potti valge vein, keeda kokku. 

Lisa odrakruubid, sega läbi ja lisa puljong. Hauta tasasel tulel aeg-ajalt segades 45 minutit, kuni puljong on imendunud ja odrakruubid pehmed. (Vajadusel lisa hautamise ajal veel kuuma puljongit).

Keera tuli kinni, sega mascarpone, pool riivitud parmesanist ning hakitud petersell odrakruupide hulka. Maitsesta.

Jaota taldrikutesse, puista peale ülejäänud parmesan ning serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Algretseptis oli kasutatud keegelkõrvitsat (Butternut squash), aga sobivad ka nt muskaatkõrvitsad.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Briti ajakirjast BBC Good Food, Aprill 2013 (Barney Desmazery retsept).

LISA KOMMENTAAR

Liiseli
postitatud 03.12.2015 10:59

Üks lemmikuid sügistalvisel ajal.