1 sl võid
1 hakitud sibul
1 väike keegelkõrvits (u 700 g) või muu kõrvits
2 purustatud küüslauguküünt
1 väike klaasitäis valget veini
400 g pestud odrakruupe
1.2 l kuuma köögiviljapuljongit
1 sl mascarpone't või tavalist toorjuustu
50 g riivitud Parmesani juustu
suur peotäis hakitud värsket (siledalehist) peterselli
soola ja musta pipart
Kuumuta või suures madalas potis. Lisa hakitud sibul ning kuubikuteks lõigatud muskaatkõrvits. Kuumuta madalal tulel aeg-ajalt segades umbes 10 minutit, kuni sibul on klaasjas ja kõrvitsakuubikud veidi pehmenenud.
Sega juurde hakitud küüslauk ja prae veel 1 minut. Kalla potti valge vein, keeda kokku.
Lisa odrakruubid, sega läbi ja lisa puljong. Hauta tasasel tulel aeg-ajalt segades 45 minutit, kuni puljong on imendunud ja odrakruubid pehmed. (Vajadusel lisa hautamise ajal veel kuuma puljongit).
Keera tuli kinni, sega mascarpone, pool riivitud parmesanist ning hakitud petersell odrakruupide hulka. Maitsesta.
Jaota taldrikutesse, puista peale ülejäänud parmesan ning serveeri.
Retsept on mugandatud Briti ajakirjast BBC Good Food, Aprill 2013 (Barney Desmazery retsept).
Kreemjas odrakruubihautis keegelkõrvitsaga
Risoto-tüüpi roog.