Maguskartulid fetaga

Toekas soe salat maguskartuli e. bataadi, talisibulate ja fetajuustuga. 

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
45 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 kg maguskartuleid e. bataate

1 sl oliiviõli

140 g fetajuustu

50 g röstitud piinia- või seedermänniseemneid

soola ja musta pipart

Salatikaste:

4 talisibulat (haki peeneks)

väike punt värsket peterselli (haki peeneks)

2 sl külmpressitud oliiviõli

2 sl vedelat mett

5 sl valget veiniäädikat

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 C. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. 

Koori maguskartulid ja lõika suurteks kuubikuteks. Sega õliga, maitsesta soola-pipraga. Laota ahjuplaadile ning küpseta 200-kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni maguskartul on küps. Lase toatemperatuurini jahtuda.

Vispelda kastmeained omavahel, maitsesta. Kuhja maguskartulikuubikud serveerimisalusele, nirista peale kaste. Puista peale fetajuustupuru ja röstitud piiniaseemned. Sega hästi kergelt läbi ja serveeri. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud Briti ajakirjast BBC Good Food, Aprill 2013 (Sarah Cook'i retsept). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR