Sproti-sibulapirukas

Sille Vadi toidublogist pärit retsept, siin veidike mugandatud.  Mina küpsetasin piruka u 25x35 cm ahjuplaadi peal.

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g pärmi-lehttainast (vajadusel sulata)

4 suurt tavalist sibulat ja/ või punast sibulat

1 suur porru (ainult valge ja heleroheline osa)

2 sl rapsi- või oliiviõli

2 g x 240 g sprotte

2 suurt muna

2 dl 10% rõõska koort või 35% rõõska koort

soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori sibulad, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Lõika porru pikuti pooleks, pese vajadusel mullast puhtaks ning lõika seejärel 5 mm viiludeks. 

Kuumuta pannil õli, lisa sibulad ja porru ning prae aeg-ajalt segades keskmisel kuumusel umbes 8-10 minutit, kuni sibulad on muutunud klaasjaks. 

Rulli lehttainas u 25x35 cm suuruseks plaadiks, tee servast umbes 1 cm kaugusele noaga väike sisselõige ja tõsta tainas küpsetuspaberiga kaetud servadega ahjuplaadile. 

Tõsta praetud porru ja sibulad tainaplaadile. Laota peale õlist nõrutatud sprotid. Klopi munad ja rõõsk koor lahti, maitsesta soola-pipraga ning vala sprottidele ja sibulatele. 

Küpseta 200-kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit, kuni munasegu on hüübinud ja pirukas kaunilt kuldne.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 02.04.2013 10:12

Serveerisin seda Frieda/Sille pirukat Nami-Nami traditsioonilisel kevadpühade brunch'il aastal 2013 ja oli igati popp.

Aire1
postitatud 22.04.2013 11:00

Ka minu sünnal sai see pirukas kiidusõnu. Väga maitsev pirukas.

Kirsike
postitatud 17.05.2013 15:37

Meie pere mehed sõid. Poiss võttis küll teise tüki ka, aga ... ei olnud nende maitse järgi.

Mai
postitatud 29.03.2014 12:59

Tõeliselt maitsev pirukas, teen juba kolmandat korda. Nõudlus on suur! ;)

Kaja Treumuth
postitatud 24.03.2016 18:57

See on üks hea asi. Tänu sellele pirukale (või siis õigemini pildile) võitsin kord pärmi-lehttainast, et jätkus endale ja sõpradele ka. :)

keta006
postitatud 24.03.2016 21:24

Fantastiline.... MMMM... pANIN vahukoore 35%.. nom nom nom..

Ivar
postitatud 26.05.2017 23:02

See on minu lemmik. Olen seda palju teinud nii Eestis kui mujal. Alati on ära söödud :)

Anneli
postitatud 13.05.2018 12:56

Väga maitsev pirukas,

Kaja Treumuth
postitatud 17.10.2019 19:56

Olen teinud. Megahea.