500 g pärmi-lehttainast (vajadusel sulata)
4 suurt tavalist sibulat ja/ või punast sibulat
1 suur porru (ainult valge ja heleroheline osa)
2 sl rapsi- või oliiviõli
2 g x 240 g sprotte
2 suurt muna
2 dl 10% rõõska koort või 35% rõõska koort
soola ja musta pipart
Koori sibulad, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Lõika porru pikuti pooleks, pese vajadusel mullast puhtaks ning lõika seejärel 5 mm viiludeks.
Kuumuta pannil õli, lisa sibulad ja porru ning prae aeg-ajalt segades keskmisel kuumusel umbes 8-10 minutit, kuni sibulad on muutunud klaasjaks.
Rulli lehttainas u 25x35 cm suuruseks plaadiks, tee servast umbes 1 cm kaugusele noaga väike sisselõige ja tõsta tainas küpsetuspaberiga kaetud servadega ahjuplaadile.
Tõsta praetud porru ja sibulad tainaplaadile. Laota peale õlist nõrutatud sprotid. Klopi munad ja rõõsk koor lahti, maitsesta soola-pipraga ning vala sprottidele ja sibulatele.
Küpseta 200-kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit, kuni munasegu on hüübinud ja pirukas kaunilt kuldne.
Serveerisin seda Frieda/Sille pirukat Nami-Nami traditsioonilisel kevadpühade brunch'il aastal 2013 ja oli igati popp.
Ka minu sünnal sai see pirukas kiidusõnu. Väga maitsev pirukas.
Meie pere mehed sõid. Poiss võttis küll teise tüki ka, aga ... ei olnud nende maitse järgi.
Tõeliselt maitsev pirukas, teen juba kolmandat korda. Nõudlus on suur! ;)
See on üks hea asi. Tänu sellele pirukale (või siis õigemini pildile) võitsin kord pärmi-lehttainast, et jätkus endale ja sõpradele ka. :)
Fantastiline.... MMMM... pANIN vahukoore 35%.. nom nom nom..
See on minu lemmik. Olen seda palju teinud nii Eestis kui mujal. Alati on ära söödud :)
Väga maitsev pirukas,
Olen teinud. Megahea.
Sproti-sibulapirukas
Sille Vadi toidublogist pärit retsept, siin veidike mugandatud. Mina küpsetasin piruka u 25x35 cm ahjuplaadi peal.