Pärlkuskuss kana ja tomatitega

See roog valmib kiiresti ja vaid ühe potis. 

Pärlkuskuss on tuntud ka Iisraeli kuskussina. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl külmpressitud oliiviõli

200 g pärlkuskussi (u 2,5 dl)

500 g kanakintsufileesid

1 sibul õhukeste viiludena

250 g kirsstomateid

1 sl hakitud küüslauku

4 pikka sidruni kooreriba

näpuotsaga safranit

1 dl kuiva valget veini (nt Sauvignon Blanc)

5 dl kuuma kanapuljongit

0.5 tl soola

200 g rohelisi (külmutatud) herneid

serveerimiseks sidrunisektoreid

Valmistamine

Kuumuta õli suurel kõrgeservalisel pannil mõõdukalt tugeval kuumusel. Lisa pärlkuskuss nig kuumuta segades 1 minuti. Tõsta kuumutatud kuskuss kaussi ja pane pann uuesti tulele.

Tõsta kanakintsud pannile ja prae 3-5 minutit, kuni nad on pruunistunud. Siis pööra ringi ja prae ka teiselt poolt pruuniks (u 2 minutit). Tõsta pruunistatud kanakintsud kõrvale.

Alanda kuumust, lisa nüüd pannile sibulad ja prae pidevalt segades 3 minutit.

Lisa sektoriteks lõigatud väikesed tomatid, hakitud küüslauk, sidrunikooreribad ja safran. Kuumuta segades 2-3 minutit. 

Pane kanakintsud uuesti pannile. Lisa vein ja kuumuta 4 minutit.

Lisa puljong, maitsesta soolaga. Lisa kuskuss uuesti pannile. Sega läbi, alanda kuumust, kata pann kaanega ja kuumuta segades 12-14 minutit, kuni kuskuss on pehme ja kana läbinisti küpsenud. 

Sega juurde herned, kuumuta läbi (u 1 min). 

Serveeri kohe koos sidrunisektoritega. 

Algretsept: Martha Stewart Living, Chicken and Israeli couscous with tomato and lemon.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 23.03.2013 17:07

Tegin perele lõunasöögiks. Minu arust oli täitsa tore, selline rõõmsavärviline, aga KINDLASTI kasuta kana kintsufileesid ja mitte rinnafileesid - viimased on selle roa jaoks liiga tuimad.