1 sl külmpressitud oliiviõli
200 g pärlkuskussi (u 2,5 dl)
500 g kanakintsufileesid
1 sibul õhukeste viiludena
250 g kirsstomateid
1 sl hakitud küüslauku
4 pikka sidruni kooreriba
näpuotsaga safranit
1 dl kuiva valget veini (nt Sauvignon Blanc)
5 dl kuuma kanapuljongit
0.5 tl soola
200 g rohelisi (külmutatud) herneid
serveerimiseks sidrunisektoreid
Kuumuta õli suurel kõrgeservalisel pannil mõõdukalt tugeval kuumusel. Lisa pärlkuskuss nig kuumuta segades 1 minuti. Tõsta kuumutatud kuskuss kaussi ja pane pann uuesti tulele.
Tõsta kanakintsud pannile ja prae 3-5 minutit, kuni nad on pruunistunud. Siis pööra ringi ja prae ka teiselt poolt pruuniks (u 2 minutit). Tõsta pruunistatud kanakintsud kõrvale.
Alanda kuumust, lisa nüüd pannile sibulad ja prae pidevalt segades 3 minutit.
Lisa sektoriteks lõigatud väikesed tomatid, hakitud küüslauk, sidrunikooreribad ja safran. Kuumuta segades 2-3 minutit.
Pane kanakintsud uuesti pannile. Lisa vein ja kuumuta 4 minutit.
Lisa puljong, maitsesta soolaga. Lisa kuskuss uuesti pannile. Sega läbi, alanda kuumust, kata pann kaanega ja kuumuta segades 12-14 minutit, kuni kuskuss on pehme ja kana läbinisti küpsenud.
Sega juurde herned, kuumuta läbi (u 1 min).
Serveeri kohe koos sidrunisektoritega.
Algretsept: Martha Stewart Living, Chicken and Israeli couscous with tomato and lemon.
Tegin perele lõunasöögiks. Minu arust oli täitsa tore, selline rõõmsavärviline, aga KINDLASTI kasuta kana kintsufileesid ja mitte rinnafileesid - viimased on selle roa jaoks liiga tuimad.
Pärlkuskuss kana ja tomatitega
See roog valmib kiiresti ja vaid ühe potis.
Pärlkuskuss on tuntud ka Iisraeli kuskussina.