Seto kruubasegähüs

Analoogset salatit serveeritakse Tallinnas Gourmet Coffee kohvikus ja mulle see väga meeldib :) Siinne retsept on Eesti Toit lehelt. 

Kogus
kolmele kuni neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

200 g keedetud odrakruupe

75 g hakitud värsket õuna

100 g hakitud sinki või suitsuliha

hakitud porrut (Eesti toit retseptis porrut pole)

100 g hakitud marineeritud kurki või hapukurki

2-3 tomatit

100 g hapukoort

1 tl riivitud mädarõigast

soola ja musta pipart

Valmistamine

Keeda kruubid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Nõruta ja jahuta. Salatisse läheb 200 g keedetud kruupi!

Haki suitsuliha, õun, hapukurk ja tomat. Sega kõik salatikomponendid, vala üle kastmega. 

Kastme jaoks maitsesta hapukoor mädarõika, tilli, soola-pipraga. 

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Annika Kits
postitatud 18.02.2014 22:37

Keetsin eile suurema koguse kruupe ja täna ylejäänu kasutamiseks retsepti otsides sattusin oma röömuks selle segahyse peale, mida suvel mitmel korral gourmet coffes söödud sai - selle retsepti järgi tehtud kodune variant tuli ka väga hea, värske ja toitev.

Ilse
postitatud 10.01.2019 19:26

No väga hea salat. Ma arvan et teen teinekordki.