200 g keedetud odrakruupe
75 g hakitud värsket õuna
100 g hakitud sinki või suitsuliha
hakitud porrut (Eesti toit retseptis porrut pole)
100 g hakitud marineeritud kurki või hapukurki
2-3 tomatit
100 g hapukoort
1 tl riivitud mädarõigast
soola ja musta pipart
Keeda kruubid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Nõruta ja jahuta. Salatisse läheb 200 g keedetud kruupi!
Haki suitsuliha, õun, hapukurk ja tomat. Sega kõik salatikomponendid, vala üle kastmega.
Kastme jaoks maitsesta hapukoor mädarõika, tilli, soola-pipraga.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Keetsin eile suurema koguse kruupe ja täna ylejäänu kasutamiseks retsepti otsides sattusin oma röömuks selle segahyse peale, mida suvel mitmel korral gourmet coffes söödud sai - selle retsepti järgi tehtud kodune variant tuli ka väga hea, värske ja toitev.
No väga hea salat. Ma arvan et teen teinekordki.
Seto kruubasegähüs
Analoogset salatit serveeritakse Tallinnas Gourmet Coffee kohvikus ja mulle see väga meeldib :) Siinne retsept on Eesti Toit lehelt.