Laimi juustukook

Küpsetatud toorjuustukook, mis peaks enne serveerimist üleöö jahedas seisma, nii et valmista kook serveerimisele eelneval päeval. 

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

150 g Digestive-küpsiseid

70 g sulatatud võid

Täidis:

600 g maitsestamata toorjuustu

200 g hapukoort

2 dl suhkrut

2 sl laimi mahla ja 2 tl riivitud koort

2 tl vanillisuhkrut

5 muna

Valmistamine

Purusta küpsised, sega sulatatud võiga. Vooderda 24 cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga, suru küpsisepuru vormi põhjale ja äärtele. 

Vahusta toasoe toorjuust suhkrutega, lisa ükshaaval vahustades juurde munad. Sega juurde laimimahl ja riivitud koor, samuti hapukoor. Sega täidis ühtlaseks ning kalla küpsisepurupõhjale.

Küpseta 160-kraadises ahjus 1 tund ja 20 minutit või kuni kook on pealt helekollane. Lülita ahi välja ja jäta kook lahtise ahjuuksega ahju jahtuma. 

Hoia üleöö külmas. 

Allikas: Selveri retseptileht

LISA KOMMENTAAR

Katarina fiona
postitatud 16.02.2016 19:40

Ma proovisin järele ja super hea tuli nami-nami

Emmali
postitatud 23.06.2025 12:03

Nii hea oli. pere kiitis et ma ikka oskan :)