Juustu-kukeseenesupp

Südasuvine supp, lihtne ja hea. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 sl õli

1 sl võid

400 g värskeid kukeseeni

2 sibulat

2-3 porgandit

1 l köögiviljapuljongit

200 g sulatatud juustu

soola ja musta pipart

hakitud värsket murulauku ja

peterselli ja

tüümianilehti

Valmistamine

Puhasta kukeseened, vajadusel loputa kiiresti. Haki sibul, lõika porgand hästi väikesteks kuubikuteks või riivi. 

Kuumuta potis õli ja või, siis lisa seened, sibul ja porgand, maitsesta soola-pipraga. Prae 6-7 minutit aeg-ajalt segades, kuni sibul ja porgand on pehmenenud. 

Lisa potti kuum puljong. Keeda suppi kümmekond minutit, kuni porgand ja seened on pehmed.

Sega juurde sulatatud juust ja hakitud maitseroheline. Timmi maitse parajaks ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Hilissuvel, kui seened on suurevõitu, võid a) seened esmalt tükeldada või b) supi osaliselt püreestada enne sulajuustu lisamist. 
  • Sulatatud juust võib olla nii maitsestamata kui ka nt kukeseenemaitseline. Fotol on viimane :)
LISA KOMMENTAAR

Tiramiiiisu
postitatud 29.06.2010 21:45

Super hea seenesupp! Kindlasti soovitan kõigil kukeseenearmastajatel proovida.

Hexy
postitatud 06.09.2010 13:39

Päris hea supp

Tiina C @ FB
postitatud 01.07.2014 16:38

Just sai valmis! Tõesti hea!


posted on 13.08.2017 19:55

3 aastat tagasi sai valmis.

Anni Ka @ FB
postitatud 03.07.2014 08:10

Väga meeldis. Kindlasti läheb kordamisele.

Ivika P @ FB
postitatud 21.07.2015 11:10

meie peres see supp juba klassika, väga maitseb...

Kristel
postitatud 25.07.2015 13:28

Ülimaitsev supp tuli! Kogu pere kiitis, seega läheb samuti kordamisele!

Ele Ri
postitatud 25.07.2015 14:15

Näeb nii isuäratav välja :P

Raili A @ FB
postitatud 25.07.2015 14:16

Nämma ..;))

Marika K
postitatud 14.06.2016 09:13

Tundub hea, juba peale vaadates!

Anneli Sildmaa
postitatud 28.07.2016 13:14

Sai ka tehtud. Väga maitsev. :)

Merilin
postitatud 26.08.2016 08:21

Superhea seenesupp mõningate modifikatsioonidega ja läheb kindlasti kordamisele. Tegin kollakate kukeseente ja mustade torbikseentega, alustasin ca 100 g peekoni praadimisega, püreestasin lõpus mitte päris kreemjaks, vaid natuke tükiliseks ja sulajuustu läks 300 g.

Merilin
postitatud 16.09.2016 13:20

Sellest supist on saanud meie tänavusuvine lemmiksupp. Ma muidugi ei viitsi enam hakkida ja tükeldada. Sibulad lähevad potti poolikutena, porgandid 3-4 tükiks jne. Püreestan pärast koos juustuga, aga mitte täiesti ühtlaseks. Sama asi puravikega on ka väga mõnus. Kupatatud seentega pole aga vaeva väärt :)

Astrid Tomišinets
postitatud 09.07.2017 20:15

Tahaks järgi proovida.

Arved Pik
postitatud 10.07.2017 09:42

Tundub huvitav.

Kärt
postitatud 02.08.2017 07:07

Väga maitsev supp! Lisasin ka paar tükeldatud värsket kartulit, et tummisemaks teha. Läheb kindlasti kordamisele.

Aivar
postitatud 01.09.2018 15:39

puljongiks surnud kana tagumiste käppade leotis, lisaks kukeseenele mõni rammusam puravik, serveerimisel pudistada sinihallitust lisaks silole ja tõenäosusega 200% sööb raffas enda poolsurnuks, eriti kui kõrvale värsket valget leiba anda, alates ciabattast lavashi ja mitmeviljakuklini. Originaal pole ka paha!