Kookosküpsised

Gluteenivabad väikesed küpsised päevalilleseemnete ning kookosjahuga. Jahtunud küpsised on seest veidi nätsked, aga pealt krõbedad. 

Kogus
16 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

3.75 dl päevalilleseemneid

2 sl kookosjahu

4 sl mett või vahtrasiirupit

4 sl kookosrasva

0.25 tl jahvatatud kardemoni

näpuotsaga soola

Valmistamine

Kuumuta ahi 170 C. Vooderda ahjuplaat küpsetuspaberiga. 

Pane päevalilleseemned köögikombaini ning töötle 2-3 minutit, kuni saad ühtlaselt peene segu. Lisa ülejäänud ained ning töötle ühtlaseks. 

Vormi saadud segust 16 väikest palli, suru pöidlaga keskele auk. Küpseta 170-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni küpsised on kuldsed. 

Lase täielikult jahtuda enne kreemi või moosiga täitmist. 

  • Veganliku versiooni jaoks kasuta magustamiseks vahtrasiirupit ja mitte mett.

Allikas: USA toidublogi All Against the Grain: Thumbprint cookies. Pildi tegi ITAKENE.

LISA KOMMENTAAR

Itakene
postitatud 27.01.2014 12:04

Pisut halvasti püsisid koos, aga maitse oli väga hea. Ma muidugi ei jälginud retsepti ka 100%.

oksiid
postitatud 17.05.2020 23:03

Lisasin kookoshelbeid. Tainas hästi vormitav. Arvan, et mida kauem päevalilleseemneid purustada, seda paremini küpsised koos püsivad.

Tiina
postitatud 17.04.2021 20:32

Maitsesid hästi, panin lisaks päevalilleseemnetele ka muid seemneid, aga peab ette vaatama, lähevad väga kiiresti kõrbema.