Gruusia-päraselt praetud kanamaks kreeka pähklite ja granaatõunaseemnetega. Gruusias tehakse seda rooga ka teistest kanarupsidest (lihasmagu, süda), aga mulle meeldib enim justnimelt maksaga.
Serveeri toasoojalt.
Kui kasutad külmutatud kanamaksa, siis sulata see korralikult.
Nõruta kanamaks hoolega, lõika väiksemateks tükkideks. Kuumuta pannil või, lisa kanamaks ning prae kiiresti tugeval tulel, kuni kanamaks on kergelt pruunistunud. Lisa granaatõunasiirup ning kuumuta läbi. Tõsta pann tulelt.
Püreesta pähklikastme komponendid köögikombainis ühtlaseks. Kui kaste liiga paks on, lisa veidi keedetud vett.
Sega pähklikaste praetud kanamaksaga, maitsesta julgelt soola-pipra-veiniäädikaga parajaks. Tõsta kaussi, poeta peale granaatõunaseemned ja serveeri toasoojalt.
Kutšmatši
Gruusia-päraselt praetud kanamaks kreeka pähklite ja granaatõunaseemnetega. Gruusias tehakse seda rooga ka teistest kanarupsidest (lihasmagu, süda), aga mulle meeldib enim justnimelt maksaga. Serveeri toasoojalt.