Kutšmatši

Gruusia-päraselt praetud kanamaks kreeka pähklite ja granaatõunaseemnetega. Gruusias tehakse seda rooga ka teistest kanarupsidest (lihasmagu, süda), aga mulle meeldib enim justnimelt maksaga.
Serveeri toasoojalt.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g kanamaksa

2 sl võid

2 sl granaatõunasiirupit

soola

Pähklikaste:

2 dl kreeka pähkleid

1 väike küüslauguküüs

näpuotsaga kuivatatud aed-piparrohtu

soola ja Cayenne'i pipart

2 sl punast veiniäädikat

Kaunistamiseks:

granaatõunaseemneid

Valmistamine

Kui kasutad külmutatud kanamaksa, siis sulata see korralikult. 

Nõruta kanamaks hoolega, lõika väiksemateks tükkideks. Kuumuta pannil või, lisa kanamaks ning prae kiiresti tugeval tulel, kuni kanamaks on kergelt pruunistunud. Lisa granaatõunasiirup ning kuumuta läbi. Tõsta pann tulelt. 

Püreesta pähklikastme komponendid köögikombainis ühtlaseks. Kui kaste liiga paks on, lisa veidi keedetud vett. 

Sega pähklikaste praetud kanamaksaga, maitsesta julgelt soola-pipra-veiniäädikaga parajaks. Tõsta kaussi, poeta peale granaatõunaseemned ja serveeri toasoojalt. 

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

mm
postitatud 02.10.2013 19:46

nomnom, hea on.

Pille
postitatud 15.09.2023 18:37

Pilt aastast 2013: