Phali peedi ja kapsaga

Kreeka pähklitega salat Gruusia köögist. 

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g kapsast

200 g peeti

200 g kreeka pähkleid

1 keskmise suurusega sibul (u 70 g)

10 g värsket koriandrit

5 g värsket peterselli

1 tl teravat rohelist adžikat

sorts punast veiniäädikat

soola ja musta pipart

Kaunistamiseks:

veidi punast sibulat

granaatõunaseemneid

Valmistamine

Tükelda kapsas, koori peet ja lõika samuti suurteks tükkideks. Pane potti, lisa nii palju vett, et köögiviljad oleksid kaetud. Maitsesta vesi soolaga, kuumuta keemiseni ning keeda köögiviljad pehmeks. Nõruta hoolega.

Aja keedetud peet, keedetud kapsas, kooritud sibul ja kreeka pähklid läbi hakkmasina. Lisa peeneks hakitud koriander ja petersell, siis maitsesta veiniäädika, adžika, soola ja pipraga. 

Sega hoolega läbi, siis vormi umbes 60-grammisteks pallikesteks või vormi taldriku peal kenaks plaadiks. Kaunista granaatõunaseemnete ning punase sibula ratastega.

Inspiratsioon: Eda.ru veebileht. 

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 02.03.2013 21:28

Mul polnud adžikat käepärast, kasutain tšillimoosi vungi lisamiseks. Väga mõnus!