Suitsuräimesalat vutimunadega

Mõnus suitsukalasalat! Ära keeda vutimune kõvaks, vaid jäta kollane keskelt pehmeks - nii on maitsvam ja nägusam. 

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

erinevaid salatilehti - nt

rukolat e. põld-võõrkapsast

noori spinatilehti

põldsalatit e. põldkännakut

300 g suitsutatud räimefileed

12 vutimuna

Salatikaste:

3 sl külmpressitud oliiviõli

1 sl veiniäädikat

0.5 tl mett või vahtrasiirupit

vahtrasiirupit

0.25 tl sinepit

peenelt hakitud värsket tilli

soola ja musta pipart

peenelt hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Keeda vutimune 2–3 minutit, siis jahuta külmas vees. Koori vutimunad ja lõika pikuti pooleks.

Sega salatikastme komponendid omavahel.

Pese salatilehed ning kuivata hoolega. Sega salatilehed kausis vähese salatikastmega, jaota taldrikutele. Laota peale räimefileed ja vutimunapoolikud, nirista peale veel veidi kastet ning serveeri.

NIPP: Vutimune on lihtsam koorida jooksva külma vee all!

Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2013. a. veebruarinumbris, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR