290 g röstitud paprikaid õlis
1 punane tšilli
suur peotäis värsket siledalehist peterselli
riivitud Parmesani juustu
40 ml oliiviõli + praadimiseks
500 g gnocchi-kartuliklimpe
25 g piiniaseemneid
75 g Saint Agur'i sinihallitusjuustu
Eeltööd: nõruta röstitud paprikad õlist. Lõika punane tšilli pikuti pooleks ja eemalda seemned; seejärel haki tšilli. Haki petersell. Purusta küüslauguküüned. Lõika juust tükkideks.
Kuumuta grillahi mõõdukalt tuliseks.
Pane paprikad, tšilli, petersell, küüslauk, parmesan ja mascarpone kannmikserisse ja püreesta ühtlaseks. Maitsesta soola-pipraga, siis lisa vähehaaval juurde oliiviõli ning töötle ühtlaseks kastmeks.
Keeda gnocchi-klimpe soolaga maitsestatud vees umbes 2 minutit, kuni need pinnale tõusevad. Nõruta.
Kuumuta õli pannil mõõdukal tulel, siis prae keedetud gnocchi-klimpe umbes 3 minutit, kuni need on kergelt kuldsed. Sega juurde paprikakaste ning kuumuta 2-3 minutit.
Kalla gnocchi ja kastmed ahjuvormi. Puista peale piiniaseemned ning sinihallitusjuustutükid. Küpseta 3-4 minutit kuumas grillahjus, kuni juust sulab.
Serveeri värske rohelise salatiga.
Gnocchi paprika-petersellipesto ja sinihallitusjuustuga
Saint Agur on on Prantsuse sinihallitusjuust, mida valmistatakse Beauzaci külas Auvergne regioonis. Juustu laagerdatakse 80 päeva. Siin on üks nende reklaamretseptidest, mis ilmselt töötaks ka muude sinihallitusjuustudega :)