Gnocchi paprika-petersellipesto ja sinihallitusjuustuga

Saint Agur on on Prantsuse sinihallitusjuust, mida valmistatakse Beauzaci külas Auvergne regioonis. Juustu laagerdatakse 80 päeva. Siin on üks nende reklaamretseptidest, mis ilmselt töötaks ka muude sinihallitusjuustudega :)

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

290 g röstitud paprikaid õlis

1 punane tšilli

suur peotäis värsket siledalehist peterselli

2 küüslauguküünt

riivitud Parmesani juustu

1 sl mascarpone toorjuustu

40 ml oliiviõli + praadimiseks

500 g gnocchi-kartuliklimpe

25 g piiniaseemneid

75 g Saint Agur'i sinihallitusjuustu

Valmistamine

Eeltööd: nõruta röstitud paprikad õlist. Lõika punane tšilli pikuti pooleks ja eemalda seemned; seejärel haki tšilli. Haki petersell. Purusta küüslauguküüned. Lõika juust tükkideks. 

Kuumuta grillahi mõõdukalt tuliseks. 

Pane paprikad, tšilli, petersell, küüslauk, parmesan ja mascarpone kannmikserisse ja püreesta ühtlaseks. Maitsesta soola-pipraga, siis lisa vähehaaval juurde oliiviõli ning töötle ühtlaseks kastmeks. 

Keeda gnocchi-klimpe soolaga maitsestatud vees umbes 2 minutit, kuni need pinnale tõusevad. Nõruta.

Kuumuta õli pannil mõõdukal tulel, siis prae keedetud gnocchi-klimpe umbes 3 minutit, kuni need on kergelt kuldsed. Sega juurde paprikakaste ning kuumuta 2-3 minutit.

Kalla gnocchi ja kastmed ahjuvormi. Puista peale piiniaseemned ning sinihallitusjuustutükid. Küpseta 3-4 minutit kuumas grillahjus, kuni juust sulab.

Serveeri värske rohelise salatiga. 

LISA KOMMENTAAR