Kikerherned seentega

Maitsev ja maitseküllane vegetaarne seene-kikerherne-tomatihautis. Sobib hästi põhiroaks ja kui konservitud tomat ja kikerherned ning kuivatatud/külmutatud metsaseened kodus olemas, siis ei pea isegi poodi minema :)

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
1 tund
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl oliiviõli

2 sibulat

2 küüslauguküünt

30 g kuivatatud või 200 g värskeid või külmutatud metsaseeni

800 g konservitud kikerherneid (ehk 2 x 400 g purki)

800 g konservitud purustatud tomateid (ehk 2 x 400 g purki)

näpuotsaga tšillihelbeid

soola ja musta pipart

peotäis värsket peterselli

Valmistamine

Eeltööd: koori sibul, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Purusta küüslauguküüned. Loputa kikerherned külma veega ja nõruta hoolega. Kui kasutad kuivatatud seeni, siis vala neile peale 2 dl keevat vett ja lase 10 minutit paisuda; seejärel lõika seened vajadusel väiksemateks tükkideks (leotusvesi hoia alles); külmutatud seened tuleks sulatada ja nõrutada. Haki petersell. 

Valmistamine: kuumuta õli suurel pannil, lisa sibul ja prae mõõdukal tulel 5-7 minutit, kuni sibul hakkab pehmenema. Lisa küüslauk ja prae veel 2 minutit. 

Lisa kikerherned, seened (ja seeneleotusvedelik), tomatid. Maitsesta soola, pipra ja tšillihelvestega. Lase tasasel tulel 30 minutit podiseda. 

Enne serveerimist puista peale värske petersell.

Retsept on mugandatud Briti ajakirjast Delicious (detsember 2012, Mushroom and chickpea ragout)

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 12.01.2013 09:49

Mina kasutasin külmutatud lehter-kukeseeni ja meie perele meeldis see roog väga-väga..

ristl
postitatud 28.01.2013 11:29

Oli väga maitsev ja mõnusalt seenene. Tegin pool kogust, jagus 5-le sööjale. Seenteks kasutasin kuivatatud kukeseeni. Tšilliga tuleb olla ettevaatlik, minu näpuotsatäis oli natuke liiga julge Sain perekonnalt loa seda toitu ka edaspidi valmistada.

Anna
postitatud 12.12.2014 08:59

Olen teinud seda rooga šampinjonide ja tomatipüreega - igakord imemaitsev! Eriti hästi sobib selle kõrvale hautatud peet.

Hexy
postitatud 09.05.2016 01:14

Väga maitsev!