2 sl oliiviõli
2 sibulat
30 g kuivatatud või 200 g värskeid või külmutatud metsaseeni
800 g konservitud kikerherneid (ehk 2 x 400 g purki)
800 g konservitud purustatud tomateid (ehk 2 x 400 g purki)
näpuotsaga tšillihelbeid
soola ja musta pipart
peotäis värsket peterselli
Eeltööd: koori sibul, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Purusta küüslauguküüned. Loputa kikerherned külma veega ja nõruta hoolega. Kui kasutad kuivatatud seeni, siis vala neile peale 2 dl keevat vett ja lase 10 minutit paisuda; seejärel lõika seened vajadusel väiksemateks tükkideks (leotusvesi hoia alles); külmutatud seened tuleks sulatada ja nõrutada. Haki petersell.
Valmistamine: kuumuta õli suurel pannil, lisa sibul ja prae mõõdukal tulel 5-7 minutit, kuni sibul hakkab pehmenema. Lisa küüslauk ja prae veel 2 minutit.
Lisa kikerherned, seened (ja seeneleotusvedelik), tomatid. Maitsesta soola, pipra ja tšillihelvestega. Lase tasasel tulel 30 minutit podiseda.
Enne serveerimist puista peale värske petersell.
Retsept on mugandatud Briti ajakirjast Delicious (detsember 2012, Mushroom and chickpea ragout)
Mina kasutasin külmutatud lehter-kukeseeni ja meie perele meeldis see roog väga-väga..
Oli väga maitsev ja mõnusalt seenene. Tegin pool kogust, jagus 5-le sööjale. Seenteks kasutasin kuivatatud kukeseeni. Tšilliga tuleb olla ettevaatlik, minu näpuotsatäis oli natuke liiga julge Sain perekonnalt loa seda toitu ka edaspidi valmistada.
Olen teinud seda rooga šampinjonide ja tomatipüreega - igakord imemaitsev! Eriti hästi sobib selle kõrvale hautatud peet.
Väga maitsev!
Kikerherned seentega
Maitsev ja maitseküllane vegetaarne seene-kikerherne-tomatihautis. Sobib hästi põhiroaks ja kui konservitud tomat ja kikerherned ning kuivatatud/külmutatud metsaseened kodus olemas, siis ei pea isegi poodi minema :)