Krõbe piparkoogimüsli

Krõbe müsli (granola), mis sisaldab jõuluvürtse ning lisaks täisterakaerahelvestele veel kookoshelbeid, pähkleid, kuivatatud jõhvikaid või kirsse ning rosinaid. 

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Hommikusöök
Lisategevused

Koostisosad

300 g täisterakaerahelbeid (u 8 dl)

100 g kookoshelbeid (u 3 dl, nt Meira)

1 tl jahvatatud kaneeli

0.75 tl ingveripulbrit

0.25 tl jahvatatud nelki

0.25 tl soola

100 g jämedalt hakitud kreeka pähkleid või pekanipähkleid

100 g seemneteta rosinaid või kuivatatud jõhvikaid või hapusid kuivatatud kirsse

2 sl õli

6 sl linnaseekstrakti või datlisiirupit

Valmistamine

Sega suures kausis kaerahelbed, kookoshelbed, pähklid, sool ja jahvatatud vürtsid (kaneel, ingver ja nelk). Lisa õli ja linnasesiirup või datlisiirup ning sega korralikult läbi.

Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning rösti 160-kraadise ahju keskosas umbes 25-30 minutit, kuni müsli on kenasti kuldne ja krõbedaks küpsenud (sega küpsetamise ajal 1-2 korda, et müsli ühtlasemalt küpseks).

Võta ahjust välja, sega juurde rosinad ja kuivatatud jõhvikad või kirsid ning lase jahtuda. 

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega kaerahelbeid ja magustamiseks datlisiirupit.

Idee: USA blogi Kitchen Simplicity (gingerbread granola).

LISA KOMMENTAAR