Hele köömnepilaff

Gruusia köögist pärit mõnusalt mahedamaitseline riisiroog, lihavaba.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl võid

1 suur sibul

1 sl hakitud küüslauku

1 sl köömneid

1 tl soola

2.5 dl basmatiriisi või pikateralist riisi

6 dl keeva vett

0.5 tl purustatud musta pipart

väike kimp värsket koriandrit

Valmistamine

Haki sibul ning prae paksupõhjalises potis mõõdukal kuumusel võis klaasjaks.

Lisa hakitud küüslauk, köömned ja sool ning prae veel 2-3 minutit, kuni köömned paisuvad.

Lisa loputatud riis, sega läbi ja hauta kaane all 5 minutit. Lisa keev vesi, kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel veel 20-30 minutit.

Umbes 10 minutit enne valmimise lõppu lisa must pipar ning suurem osa hakitud koriandrist, sega läbi.

Enne serveerimist lisa ülejäänud hakitud koriander, sega riis õhulisemaks ning tõsta lauale.

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Marju
postitatud 19.01.2014 16:18

Väga maitsev oli! Riisi praadimist võis ei maksa kindlasti vahele jätta.

Kybarsepp
postitatud 30.03.2021 16:01

Uus lemmik riisiroogade seas!

Pihlakmari
postitatud 18.08.2022 06:53

Väga maitsev. Lisasin topeltkoguse sibulat ja küüslauku ning oli väga maitsekas.