Gruusia köögist pärit mõnusalt mahedamaitseline riisiroog, lihavaba.
2 sl võid
1 suur sibul
1 sl hakitud küüslauku
1 sl köömneid
1 tl soola
2.5 dl basmatiriisi või pikateralist riisi
6 dl keeva vett
0.5 tl purustatud musta pipart
väike kimp värsket koriandrit
Haki sibul ning prae paksupõhjalises potis mõõdukal kuumusel võis klaasjaks.
Lisa hakitud küüslauk, köömned ja sool ning prae veel 2-3 minutit, kuni köömned paisuvad.
Lisa loputatud riis, sega läbi ja hauta kaane all 5 minutit. Lisa keev vesi, kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel veel 20-30 minutit.
Umbes 10 minutit enne valmimise lõppu lisa must pipar ning suurem osa hakitud koriandrist, sega läbi.
Enne serveerimist lisa ülejäänud hakitud koriander, sega riis õhulisemaks ning tõsta lauale.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Väga maitsev oli! Riisi praadimist võis ei maksa kindlasti vahele jätta.
Uus lemmik riisiroogade seas!
Väga maitsev. Lisasin topeltkoguse sibulat ja küüslauku ning oli väga maitsekas.
Hele köömnepilaff
Gruusia köögist pärit mõnusalt mahedamaitseline riisiroog, lihavaba.