150 g sulatatud võid
0.5 dl piima
3 suurt muna
200-250 g suhkrut
275 g nisujahu (u 4,5 dl)
1 sl MEIRA vanillisuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl MEIRA purustatud kardemoni
3 dl puhastatud punaseid sõstraid
Kuumuta ahi 175 kraadini.
Klopi munad suhkruga paksuks, heledaks ja kohevaks vahuks.
Sega kuivained omavahel. Sega sulavõi piimaga. Lisa kuivained ja või-piimasegu munavahu hulka ning sega tasakesi ühtlaseks.
Vooderda 25x35 cm koogivorm küpsetuspaberiga ning tõsta koogitainas vormi. Puista puhastatud sõstrad ühtlase kihina koogi peale.
Küpseta eelkuumutatud ahju keskel 25-30 minutit, kuni kook on helepruun ning kenasti läbi küpsenud. Lase veidike või täielikult jahtuda, siis lõika ruutudeks.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Lisasin natuke rohkem kardemoni ja sõstraid. Kuna polnud taolist koogivormi, siis panin ümmargusse 30cm läbimööduga ja tuli väga nämma. Paras magus ja samas hapu :)
Väga hea ja lihtne kook :)
Aitäh, Pille, väga hea kook on.
Kasutasin kogemata kardemoni asemel kuivatatud koriandit ja tuli väga hea :)
Väga maitsev kook!!
Viimased sõstrad põõsalt homme koogipeale ja ahju.Aitäh!
Just õige aeg, sõstrad korjatud, peab proovima.
Mina paneks järgmisel korral 50 gr võrra vähem suhkrut!
Üks minu lemmikuid!
Pilt aastast 2016, aga olen seda enne ja pärast vist pea igal suvel küpsetanud!
Kardemoni-sõstrakook
Kardemon sobib imehästi punase sõstra koogi maitsestamiseks. Kui soovid kooki serveerida pidulikumal puhul, siis kata nt toorjuustuglasuuriga. Meile meeldis see kook niisama, koos koduse marjajäätisega.