Omletirull suitsulõhega

Suitsulõhe- või -forellitäidisega omletirull. Ahjuomlett on valmistatud keedutaina põhimõttel.

Kogus
6-10 viilu
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Ahjuomlett:

75 g võid

1.5 dl nisujahu

6 dl rasvavaba piima

150-200 g hapukoort

5 tk muna

1 tl soola

valget pipart

Suitsukalatäidis:

100 g maitsestamata toorjuustu

125-250 g mädarõikaga toorjuustu

1 dl rõõska koort

0.5 tl sidrunipipart

150 g külm- suitsulõhet või -forelli

kimp värsket murulauku

Peale:

röstitud piinia- või seedermänniseemneid

Valmistamine

Sulata või potis. Lisa jahu, kuumuta paar minutit. Lisa piim ning sega hoolega, et tükke ei tekiks. Kuumuta pidevalt segades, kuni kaste pakseneb. Lase jahtuda.
Klopi hapukoor jahtunud piimakastme hulka, siis klopi ükshaaval juurde munad. Maitsesta soola-pipraga.
Kata servadega ahjuplaat küpsetuspaberiga, vala omletisegu ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadise ahju alumises osas umbes 30 minutit.
Libista ahjuomlett küpsetuspaberi abil restile või suurele lõikelauale jahtuma. (Kui kohe täitma ei hakka, siis kata küpsetuspaberi ja köögirätikuga.)
Valmista täidis. Sega toorjuustud ja rõõsk koor pehmeks pastaks, maitsesta pipraga. Lõika suitsulõhe väikesteks kuubikuteks, haki murulauk ning lisa mõlemad juustusegule.
Määri täidis ühtlase kihina ahjuomletile, keera tihedasti rulli. Lase küpsetuspaberisse mässitult külmkapis vähemalt tund aega maitsestuda.
Enne serveerimist kaunista röstitud piiniaseemnete ning mõne murulauguvarrega.

Retsept on Soome ajakirjast Kodin Kuvalehti (Munakasrulla)
LISA KOMMENTAAR