3 sl jämedat meresoola
3 sl suhkrut
1 tl purustatud musta pipart
2 hakitud küüslauguküünt
1.5 dl peenelt hakitud värsket tilli
900 g sea sisefileed (2 tk)
Crostini:50 õhukest viilu pikka baguette'i
värsket küüslauku
Kaunistuseks:magusamat sinepit (nt Meira konjakisinepit)
värsket tilli
Sega sool, suhkur, purustatud pipar, hakitud küüslauguküüned ja till omavahel, siis hõõru ja patsuta segu sisefileede ümber. Keera seafileed toidukilesse ning pane 6 tunniks külmkappi maitsestuma.
Kaabi tillisegu lihalt maha, kuivata liha köögipaberiga. Vooderda ahjuvorm fooliumiga, aseta seafileed vormi ja kata ka pealt fooliumiga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20-25 minutit, kuni liha on küps, aga seest veel hästi õrnalt roosakas. (Kui kasutad lihatermomeetrit, siis see peaks näitama 66 C.
Lase lihal täielikult jahtuda, soovitavalt umbes 5-6 tundi (nt külmkapis toidukilesse keeratult jälle).
Crostini ehk krõbesaiade valmistamiseks laota õhukesed saiaviilud ahjuplaadile ning piserda kergelt oliiviõliga. Küpseta 170-kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni saiaviilud on kergelt kuldsed ja krõbedad. Hõõru jahtunud krõbedatele saiaviiludele küüslauku.
Lõika jahtunud seafileed 5-6 mm viiludeks, need aseta küüslaugustele saiaviiludele, peale sinepitörts ja tillioks.
Mugandatud USA ajakirjast Bon Appetit (June 2003, Dill-cured pork crostini topped with mustard and chutney).
Marineeritud seafilee krõbedal küüslaugusaial
Gravadlax-põhimõttel valmistatud seafilee maitseb hästi mõnusalt krõbedal küüslaugusaial, veidike konjakisinepit värskust lisamas.