Jaapani soolane pannkook okonomiyaki

Tegelikult meenutab see pigem paksu omletti. Okonomiyaki on populaarne tänavasnäkk ning täidise osas on igal kokal vabad käed.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g hiina kapsast või savoia kapsast või noort teravatipulist kapsast

1 suur porgand

50-100 g mungoa idandeid

2 cm jupp värsket ingverijuurt

4 sl nisujahu

1 tl soola

2 sl vett

4 muna (M või L)

1 sl õli praadimiseks

200 g keedetud ja kooritud krevette

kaunistamiseks nori-lehte

Shichimi Togarashi (7 vürtsi segu)

Valmistamine

Lõika kapsas hästi peenikesteks ribadeks. Puhasta mungoaidandid "oast". Koori porgand, riivi jämeda riiviga. Koori ja riivi ingver peenelt.

Sega suures kausis kapsas, porgand, mungoaidandid, ingver. Sega juurde jahu, sool, vesi ja munad, sega ühtlaseks.

Kuumuta suurel mittenakkuval praepannil õli, Tõsta pannkoogisegu pannile, suru ühtlase kihina pannile. Prae mõõdukal tulel 5-7 minutit, kuni pannkook on alt kuldne ja hüübinud.

Laota nõrutatud krevetid peale, siis keera pannkook ettevaatlikult ümber (ma kasutan suure taldriku abi).

Küpseta ka teiselt poolt 4-5 minutit, kuni pannkook on ka teiselt poolt kuldne.

Libista lõikelauale, lõika sektoriteks. Kaunista purustatud nori-lehega või jaapani vürstiseguga.

Serveeri.

Mugandatud Kimiko Barberi retseptist. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Mann
postitatud 06.12.2020 20:04

Minu elukaaslane, kes on pärit Jaapanist, paneb ka bbq kastet ja majoneesi peale. (Pidi seal populaarne olema)

Pille
postitatud 01.05.2024 17:06

2012. aastal tehtud pilt :)