Paprikapüreega kalavorm

Balkanilt pärit ajvar-nimelise paprikapüreega maitsestatud üleküpsetatud kalavorm. Serveeri koos riisi ja köögiviljadega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g kalafileed - nt

turska

1 tl soola

musta pipart

2 dl 10% rõõska koort

1 dl mahedamat ajvar-paprikahoidist

2 sl hakitud värsket peterselli

1 dl riivitud juustu

Serveerimiseks:

keedetud riisi

meelepäraseid aedvilju

Valmistamine

Jaota kalafilee portsjontükkideks, maitsesta soola-pipraga. Laota võitatud ahjuvormi.
Klopi rõõsk koor ja ajvar omavahel, kalla kalatükkidele. Puista peale hakitud petersell ja riivitud juust.
Küpseta 225-kraadise ahju keskosas umbes 20 minutit.

Retsept on mugandatud Rootsi ajakirjast Allt om Mat (Fiskgratäng med paprika)

LISA KOMMENTAAR