2 suurt sibulat
50 g võid
400 g väiksemaid pruune šampinjone
1 tl paprikapulbrit
2 sl õli
4 veise välisfileelõiku (a 150-200 g)
3 dl veiselihapuljongit
150 g Saare Smetana hapukoort
peotäis värsket peterselli
Serveerimiseks:keedetud tagliatelle't
Lõika sibul viiludeks. Kuumuta suurel praepannil või, lisa sibulaviilud ja prae, kuni sibul on pehme.
Lisa pannile hakitud küüslauk ja viilutatud seened, tõsta kuumust ja pruunista.
Lisa paprikapulber ja prae 30 sekundit, siis tõsta seened-sibulad kaussi ja pane kõrvale.
Lisa pannile nüüd veidi õli ja prae veiselihalõigud mõlemalt poolt kuldpruuniks (2-3 minutit + 2-3 minutit). Pane lihatükid soojendatud taldrikule ja hoia soojas.
Pane seened uuesti pannile, lisa puljong ja keeda kaste kokku (umbes seni, kuni alles on kolmandik vedelikust).
Võta pann tulelt, sega juurde hapukoor ja hakitud petersell, maitsesta soola-pipraga.
Serveeri keedetud tagliatelle'dega.
Retsept on mugandatud Briti ajakirjast BBC Good Food (September 2002, Stroganoff steaks)
Mõnus ja veidi täiskasvanulik õhtusöök :) Kasutasin lihaveise antrekooti, mille lõikasin ca 1 cm viiludeks ja kergelt lihahaamriga õhemaks tegin; hapukooreks oli Saare Smetana, mis kannatab kenasti kuumust. Lisandiks serveerisin keedetud tatart, sobis ka kenasti. PS Laste jaoks lõikasin praetud steigid ribadeks, neil lihtsam süüa.
Ma olen liha tükkideks lõiganud ja ühe porgandi ka veel sisse riivinud... parim toit koos keedetud kartulitega :).
Strooganovi-steigid
Suurbritannias valmistatakse böfstrooganovi šampinjonidega. Siin serveeritakse veiseliha tervete steikidena, lisandiks kreemjas seenekaste.