Krõbedad tortiljapitsad röstitud sibulahelvestega

Lihtne ja kiire roog, mis sobib nii lastele kui ka nt õlle kõrvale.

Kogus
4 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 nisutortiljat (võib olla peedi-, porgandi- või spinatitortilja)

100 g sulatatud juustu

röstitud krõbedaid sibulaid

100 g riivitud juustu

4 tl kuivatatud punet või pitsamaitseainet

Valmistamine

Kuumuta ahi 220 kraadini. 

Määri igale tortiljale veidi sulatatud juustu, puista peale riivitud juust, röstitud sibulahelbed ja kuivatatud pune/pitsemaitseaine. 

Tõsta tortiljapitsad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta kuumas ahjus umbes 5 minutit, kuni tortilja on servadest kenasti kuldne ning juust sulanud.

Nipid ja soovitused:

  • Seda suupistet saab edukalt teha ka KUFis ehk kuumaõhufritüüris, aga ka pannil praadida. Viimasel juhul voldi tortilja peale täitmist pooleks ja prae kuival pannil keskmisel kuumusel mõlemalt poolt. 
  • LaudlinaEkelund @ Roosimari Sisustustekstiilid

Idee on Pereköögi retseptivihiku 2012. a. märtsinumbrist, aga mugandatud. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Juku
postitatud 04.12.2018 15:43

Väga maitsev sai, sibul annab mõnusa meki. Küpsetasin ahjus ja restil, maru kiiresti tahab üle küpseda. :)

Pille
postitatud 02.09.2024 08:03

Ma olen neid päris tihti laste rõõmuks teinud - neile meeldivad eriti need röstitud sibulahelbed seal. Kui ahi on soe, siis ahjus, kui oli KUF, siis kufis, aga väga edukalt saab ka pannil teha (siis tuleb quesadillade moodi pooleks voltida ja praadida mõlemalt poolt).