1 sl oliiviõli
1 sl võid
1 porru (ainult hele osa)
300 g risotoriisi
1.25 dl kuiva valget veini
0.5 tl Dijoni sinepit
1 l kuuma köögiviljapuljongit
125 g Cheddar'i juustu
hakitud värsket murulauku või peterselli
Kuumuta või ja õli paksupõhjalises potis.
Lõika porru pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Pane potti ning kuumuta või-õlisegus paar minutit, kuni porru pehmeneb. Lisa risotoriis, sega läbi.
Lisa valge vein ja sinep ning kuumuta, kuni vein on riisi sisse imendunud.
Lisa nüüd vähehaaval kuum köögiviljapuljong, 1-2 kulbitäit korraga. Sega tasakesi peale puljongi lisamist, kuni see on riisi sisse imendunud - alles siis lisa uuesti puljongit. Jätka puljongi lisamist ja segamist, kuni riis on al dente (umbes 18 minutit).
Lisa väikesteks kuubikuteks lõigatud Cheddar'i juust ning sega, kuni juust on sulanud.
Võta pott tulelt, puista peale hakitud petersell või murulauk. Serveeri.
Nigella Lawsoni retsept (Cheddar cheese risotto), tillukeste mugandustega.
Cheddar'i risoto
Nigella Lawsoni retsept, kus itaaliapärases risotos on kasutatud hoopis brittide kuulsat Cheddar-juustu.