Cheddar'i risoto

Nigella Lawsoni retsept, kus itaaliapärases risotos on kasutatud hoopis brittide kuulsat Cheddar-juustu.

Kogus
kahele kuni kolmele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl oliiviõli

1 sl võid

1 porru (ainult hele osa)

300 g risotoriisi

1.25 dl kuiva valget veini

0.5 tl Dijoni sinepit

1 l kuuma köögiviljapuljongit

125 g Cheddar'i juustu

hakitud värsket murulauku või peterselli

Valmistamine

Kuumuta või ja õli paksupõhjalises potis.

Lõika porru pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Pane potti ning kuumuta või-õlisegus paar minutit, kuni porru pehmeneb. Lisa risotoriis, sega läbi.

Lisa valge vein ja sinep ning kuumuta, kuni vein on riisi sisse imendunud.

Lisa nüüd vähehaaval kuum köögiviljapuljong, 1-2 kulbitäit korraga. Sega tasakesi peale puljongi lisamist, kuni see on riisi sisse imendunud - alles siis lisa uuesti puljongit. Jätka puljongi lisamist ja segamist, kuni riis on al dente (umbes 18 minutit).

Lisa väikesteks kuubikuteks lõigatud Cheddar'i juust ning sega, kuni juust on sulanud.

Võta pott tulelt, puista peale hakitud petersell või murulauk. Serveeri.

Loe veel:

Nigella Lawsoni retsept (Cheddar cheese risotto), tillukeste mugandustega.

LISA KOMMENTAAR