Kastanid veinileemes

Lihtne viis vaakumpakendites müüdavate kooritud ja keedetud kastanite valmistamiseks. Serveeri nt vanillijäätise või ülepannikookidega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g keedetud ja kooritud kastaneid (Merchant Gourmet)

Veinileem:

150 g suhkrut

4 sl vett (60 ml)

2.5 dl kuiva punast veini

apelsini - 3 laia kooreriba

sidrunit - 3 laia kooreriba

2 tk kaneelikoort

4 tk nelki

2 sl punasesõstraželeed

1 sl aroruuti + veidi vett

Valmistamine

Pane suhkur potti, lisa vesi ja kuumuta tasakesi, kuni suhkur on lahustunud. Lisa vein, apelsini- ja sidrunikooreribad, kaneelikoored ja nelgid. Kuumuta keemiseni, keeda 5 minutit.
Lisa kastanid ja sõstraželee, keeda veel 5 minutit tasasel tulel, kuni želee on sulanud.
Sega aroruut tilga veega ning sega veinileeme hulka. Kuumuta veel 2-3 minutit, kuni veinileem pakseneb.
Eemalda kaneelikoor ja tsitrusekooreribad, serveeri kastaneid koos leemega soojalt.

Merchant Gourmet' retsept.
LISA KOMMENTAAR