Aasiapärane coleslaw sobib hästi grillipeole. Salat säilib külmkapis mitu päeva.
400-600 g punast kapsast
1 punane sibul
2 porgandit
2 sl seesamiseemneid
peotäis hakitud lehtpeterselli
1 dl majoneesi
2 tl mett või suhkrut
1 dl magusat tšillikastet
2 sl valge veini äädikat või õunaäädikat
1 tl soola
Lõika kapsas peenikesteks ribadeks, riivi või viiluta porgandid õhukeselt. Lõika sibul peenikesteks ribadeks.
Sega kastmeained omavahel, siis sega kaste ülejäänud komponentide hulka. Serveerimisel puista peale seesamiseemneid.
Retsept on mugandatud Selveri retseptilehest ja Lia Virkuse raamatust "Lia köök" (Ajakirjade Kirjastus, 2013)
Vürstikas punase kapsa salat
Aasiapärane coleslaw sobib hästi grillipeole. Salat säilib külmkapis mitu päeva.