Põltsamaa Kuldne Kapsas

Idee teha jõulukapsaid Põltsamaa Kuldse õunaveiniga andis Gerly Tinn, siin nüüd Nami-Nami versioon.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg hapukapsast

2 sl õli

1 suur sibul

3-4 sl tavalist või pruuni suhkrut

1 tl soola

1 pudel 'Põltsamaa Kuldne' dessertveini (500 ml)

Valmistamine

Lõika sibul pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Prae poti põhjas õlis läbi.

Lisa potti kapsas, siis sool-suhkur. Kalla juurde vein, kuumuta keemiseni. Alanda kuumust kata kaanega ja hauta aeg-ajalt segades paar tundi, kuni kapsas on krõmpspehme või täitsa pehme ja enamus veinist on aurustunud. 

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

Laudlina: Ekelund @ Roosimari Sisustustekstiilid

LISA KOMMENTAAR

Maria
postitatud 03.12.2020 07:51

Just panen pühademenüüd kokku, see kõlab igati sobivalt!