300 g muretainast
400 g keedetud ja püreestatud kõrvitsat
400 g suhkruga kondenspiima
2 muna
1 sl piparkoogimaitseainet või pumpkin pie spice vürtsisegu*
Vooderda koogivorm küpsetuspaberiga, siis suru muretainas vormi põhja ja äärtele. Eelküpseta 200-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni põhi on kergelt kuldne.
Sega kausis kõrvitsapüree, kondenspiim, munad ja vürtsisegu ühtlaseks. Vala segu tainale. Küpseta 225-kraadises ahjus 15 minutit.
Siis keera temperatuur madalamaks ja küpseta 175 kraadises ahjus veel 30 minutit.
Serveeri külmalt.
Retsepti lisas Nami-Nami foorumisse Leenilii, pildi tegi KOKKAMAS95, kes lisas koogile ka hakitud šokolaadi. Siinkohal on retsepti veidi mugandatud.
Üks ülilihtne ja jumalik kõrvitsakook, ameerikapärane. Mina lisasin ka paar lusikatäin kõrvitsa-sidrunimarmelaadi (sukaaditaoline), et veidi hapusust lisada. No see oli nii kohutavalt hea, et pildini ei jõudnud, kohe sai otsa; ja mul on piinlik öelda, kui palju ja kiiresti ma seda ise sõin. No umbes nii palju, et peaks paar-kolm päeva paastuma.
Tõeliselt hea kook, mis üllatab oma siidise tekstuuriga. Peale selle on see kook ka mõnusalt suus-sulav ning nagu nimigi ütleb - ülilihtne. Algretseptis küll šokolaaditükke polnud ette nähtud, aga kuna mul jääb tihti poolikuid šokolaade seisma, siis otsustasin šokolaadi ka lisada. Kasutasin Kalev Maiuspala pralinee komme ja Milka karamellitäidisega šokolaadi. Veel peaks mainima, et kõrvitsa maitset koogis tunda pole. Muretaigna asemel võib kasutada ka mõnda muud lihtsat taigent. Kõrvitsapüree tegin ahjus röstitud kõrvitsast. Proovige kindlasti seda kondenspiimaselt kreemjat kõrvitsakollast kooki :)
kasutasin koogi tegemiseks juba valmis keedetud kondentspiima ( seda iirise moodi asja ). 1 spl oli minu jaoks piparkoogimaitseainet palju. Küpses hästi ja maitses ka nagu piparkoogine juustukook.Kõrvitsamaitset pole üldse tunda :D tasub teine kordki teha
Minu lemmik ei olnud
Minu jaoks liiga magus ja lääge, selle eest meespool rõõmustas väga et terve kook temale jääb.
Minule aitses kook soojana paremini, külmalt oli piparkoogimaitse liiga tugev. Kahtlen, et seda kooki kunagi veel teen :) Samas emale maitses väga.
Minule, kui kõrvitsa- ja kondenspiimasõbrale väga meeldis. Kartsin, et teiste jaoks jääb liiga magus, aga hämmastaval kombel meeldis ka kolleegidele, kes muidu magusat ei armasta.</br> Kombineerisin seda kord hiljem veel ka maisimannaga. Siis sai sellise tihkema versiooni, mida on mugav näpuvahelt süüa. Maitses ei läinud midagi kaduma.
Kõrvitsa-kondenspiimakook
Magus kõrvitsapirukas.