kamaraga ja kondita peekonit (sea küljetükk)
purustatud musta pipart
Lõika kondita peekon umbes 5-7 mm laiusteks ribadeks. Laota ahjuplaadile asetatud ahjurestile, maitsesta julgelt soola-pipraga.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni peekonilõigud on pealt kuldpruunid.
Võta ahjuplaat ahjust välja ning keera lihalõigud teistpidi. Maitsesta pealt taas soola-pipraga ning küpseta ka teiselt poolt kenasti kuldpruuniks ja krõbedaks.
Lase köögipaberil paar minutit taheneda ja liigsel rasval nõrguda, siis serveeri koos hautatud (punase) kapsaga.
See on meie pere meeste lemmik:) Vanasti jamasin kah sellega pannil ja pliidi peal aga kuna see õudne rasva hais ja pritsmed mulle ei meeldinud said nad seda harva, nüüd olen ka juba ammusest ajast just ahjus neid mõnusaid triibukaid küpsetanud:) Suurepärane ka külmalt leivale panna, hapukurgiviil veel peale ja... :)
Liha ahjus praadimist ei ole detailselt kirjeldatud.Vana ahjuga ei ole üldse mõtet mässata kui just fooliumisse ei mätsi.
Tulid väga head, krõmpsud. Aga ma ei saaks öelda, et rasva haisu ja koristamist vähem oleks kui pannil praadides. Mugavam on küll ahjus teha.
Väga mõnus liha, sõime ahjujuurikatega.
Mõnus triibuliha
Sel aastal serveerisime traditsioonilise ahjuprae asemel jõululaual sealiha hoopis sellisel moel. Oli väga lihtne, maitsev ja ääretult populaarne! Arvesta 2-3 lihalõiku sööja kohta.