Idamaine kõrvitsasupp

Tai-päraste maitsetega - sidrunhein, kookospiim, tšilli - maitsestatud mõnus ja kerge kõrvitsasupp.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 sl õli

500 g kõrvitsat (puhastatud kaal)

2 sibulat

2 tl hakitud värsket ingverijuurt

4 sidrunheinavart

0.5-1 tl tšillihelbeid

5 dl kuuma köögiviljapuljongit

400 g Thai-Choice kookospiima

soola ja musta pipart

kaunistuseks värsket koriandrit

Valmistamine

Lõika kõrvits 2 cm kuubikuteks. Koori sibul, tükelda. Koori ingver, haki peeneks. Tambi sidrunheina varte alumine osa lapikuks. 

Kuumuta potis õli, lisa sibul ja prae 7-8 minutit, kuni sibul pehmeneb. Siis lisa ingver, tšillihelbed, sidruniheinavarred ja kõrvitsakuubikud. Sega läbi, siis lisa kuum puljong. Keeda suppi tasel tulel umbes 20 minutit, kuni kõrvits on pehme.

Tõsta pott tulelt ja püreesta supp käsimiksri abil või kannmiksris. Pane pott uuesti tulele, sega juurde kookospiim ja kuumuta läbi. Maitsesta soola-pipraga ja serveeri. Peale puista veidi värskeid koriandrilehti.

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 24.01.2015 21:32

Panin laimimahla ka ja tšilliks kasutasin Nam prik pao tšillipastat. Hea kerge supp.