Kõrvitsa-riisipuder

Veidi teistsugune magusroog riisi ja kõrvitsaga. Serveeri magussupi või marjakisselliga. Sellisel moel valmistatud magusat riisi-kõrvitsaputru armastatakse ka Ukrainas.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
tund aega
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

400 g puhastatud kõrvitsat

30-40 g võid

2 dl riisi

4 dl vett

3 dl piima

1 sl suhkrut

0.25-0.5 tl soola

soovi korral teelusikatäis või kaks vanillisuhkrut

Valmistamine

Sulata potis või, lisa riis ja vesi. Keeda umbes 10 minutit. 

Lisa piim ja toores riivitud kõrvits. Hauta hästi tasasel tulel, kuni riis on pehme. Maitsesta soola ja suhkruga, soovi korral ka vanilliga.

Söö magussupi või marjakisselliga

Retsept on mugandatud ajakirjast Maakodu (11/1992). Pildi tegi SPIDUR.

LISA KOMMENTAAR

elina
postitatud 05.05.2010 08:22

hea nipp riisipuder pisut kiudaine- ja vaheldusrikkamaks teha. me sõime ka kisselliga.

fiisi
postitatud 31.05.2013 22:55

Mina teen seda putru nii, et panen kõik ained ahjupotti ja poti ahju 150C u 1.5- 2h. Võib ilmselt ka kuumemas ahjus ja lühemat aega teha. Väga hea saab, ka need, kes kollast värvi putru algul kahtlustavalt vaadanud on, on hiljem söönud ja kiitnud.

Pille
postitatud 19.10.2022 08:48

Tegime seda 17.10.2022 Viimsi Hoolekandekeskuse kokandusringis "Hõbekulp". Timmisime maitse vanillisuhkruga veelgi mõnusamaks.