800 g puhastatud kõrvitsat
100 g suhkrut
500 g kohupiima (nt Pajumäe mahekohupiima)
4 suurt muna
1 sidruni mahl ja riivitud koor
2 sl nisujahu
100 g kuivatatud jõhvikaid või seemneteta rosinaid
Lõika kõrvits tükkideks ja hauta vähese veega pehmeks (ma lisan poti põhja pool klaasitäit vett, keedan üsna tasasel tulel). Nõruta hästi hoolega, siis jahuta. Tambi keedetud kõrvits kausis katki.
Sega juurde sidrunimahl ja riivitud koor, kohupiim, jahu, rosinad või kuivatatud jõhvikad ja suhkruga hõõrutud munakollased. Viimasena lisa vahustatud munavalged.
Kalla võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud u 26-30 cm ahjuvormi. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit.
Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2013. a. oktoobrinumbris, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Panin pisut vähem suhkrut ja lisasin rosinaid. Tõeliselt maitsev. Sõin isetehtud maitsestamata jogurtiga.
Üks mõnus ja lahe magustoit kõrvitsast. Osa meist sõi hapukoorega, osa kisselliga.
Tõesti maitsev. Panin ainult munavalgeid (kollaseid oli jäätise sisse tarvis:)) ja jahu asemel pisut rohkem mannat. Rosinaid ka muidugi.
See on küll hea asi!!! Tegin laimiga ja ahjus oli ikka kõvasti kauem, ca 1h ja 20 min.
Mina olen teinud mitu korda juba seda. Parem, kui tavaline kohupiimavorm!
Mulle ei maitsenud, aga ülejäänud pere kiitis
Väga mõnus ja kohev vormiroog. Siia sobis eriti hästi see tummine kõrvits (keeb kiiresti pudruks.
Tegin, lisasin rosinaid ka ja sai väga maitsev. Eriti mõnus koos metsmaasika-astelpaju kisselliga.
Tegin selle retsepti järgi, ainult lisasin veel juurde kaneeli ja rosinaid ning pikendasin pisut küpsetusaega. Valmistasin pool originaalretsepti kogusest. Sai väga maitsev. Sõime koos metsmaasika-astelpaju kisselliga.
Tegin paar päeva tagasi, väga mõnus tuli. Enne püreestamist valasin suurema osa keetmisveest ära, lõpptulemus oli väga mahlane. Sõime tavalise poemustikakisselliga.
Kui suurde vormi te selle valasite?
Ei maitsenud, minu jaoks vähe suhkurt :P
Mulle väga maitses. Pigem isegi tsipa magus :)
Sidrunit ei olnud, aga lisasin piparkoogimaitseainet (jõuluaeg ikkagi) ja kookoshelbeid, kookoshelbeid kasutasin ka riivsaia asemel vormi põhjale ja külgedele raputamises. Väga mõnus. Soojalt niisama. Külmalt sõime tortsu kreeka jogurtiga.
Nami-Nami on vahel mul nagu 911 või 112. Kui mõnel toidul hakkab kuupäev kukkuma, siis pole aega retsepti leiutada. Nii osutuski seekord valituks kõrvitsa-kohupiimavorm. Retseptis asendasin tavalise jahu gluteenivaba kaerajahuga, jõhvikad rosinatega, tavaline suhkur Demeraga ning või asemel oli kookosrasv (vormi määrimiseks). Kõrvitsast oli kasutuses muskaatkõrvits. Tulemuseks oli mõnusa sidrunilise mekiga vorm.
Tegin eile esimest korda, lisasin veel mangot ja porgandit, muidugi rohkesti rosinaid ja vormi määrisin kookosõliga ning puistasin üle kookoshelvestega. Väga maitsev tuli!
Kõrvitsa-kohupiimavorm
Kui Sulle maitseb klassikaline kohupiimavorm, siis maitseb Sulle kindlasti ka see kõrvitsaga variant. Võid kasutada nii tavalist kui ka muskaatkõrvitsat.
Võimaluse korral kasuta Ehtne Talutoit tunnusmärgiga Eesti väiketootjate tooteid, nt Pajumäe talu mahekohupiima.