Rapi ja roogi luts.
Kuumuta leem keemiseni. Lisa luts. Koori pinnale kogunev vaht. Keeda kala 10-15 minutit, olenevalt kala suurusest.
Võta kala leemest välja ja lase jahtuda. Puhasta hästi hoolikalt, lõika ampsusuurusteks tükkideks. (Ära liialt pudiseks tükelda).
Kurna leem, aja uuesti keema. Lisa tükeldatud kartulid ja supijuurikad ning keeda peaaegu pehmenemiseni. Sega juurde sulatatud juust, kuumuta hetk.
Lisa rõõsk koor ning tükeldatud lutsufilee. Kuumuta keemiseni.
Võta pott tulelt, sega juurde hakitud till ja või. Kata kaanega ning lase enne serveerimist 10 minutit tõmmata.
Retsept on Soome ajakirjast MAKU (1/2011, Juustoinen madekeitto)
Juustune lutsusupp
Lutsusupp (madekeitto) on populaarne soomlaste seas.