Pardifilee apelsinisalatiga

Kiiresti valmiv kena pardiroog sobib ka pidulauale.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 pardi rinnafileed

2-3 suurt apelsini

2 sl Cointreau apelsinilikööri

1.5 dl apelsinimahla

5 sl vett

1 tl suhkrut

soola ja musta pipart

näputäis tšillihelbeid

Valmistamine

Lõika pardifilee nahale kuni lihani tihedasti risti-rästi lõiked ja aseta külmale pannile, nahk allpool. Puista peale soola, pipart. Prae keskmisel kuumusel 10 minutit, et nahk muutuks krõbedaks ja rasv välja sulaks. Vahepeal vala vajadusel pannilt rasva ära.

Pööra filee ümber ja prae teiselt poolt 8 minutit. Maitsesta krõbe nahk soola-pipraga. Vala pannilt üleliigne rasv.

Mässi filee kahekordsesse fooliumisse ja seejärel köögirätikusse. Lase fooliumis rahulikult 10minutit tõmmata.

Samal ajal valmista apelsinisalat. Lõika apelsin fileedeks (st sektoriteks, aga eemalda ka membraanid). Lõikelauale kogunenud apelsinimahl pane koos vee ja suhkruga väikese poti sisse. Kuumuta keemiseni, siis keeda kõrgel kuumusel 5-8 minutit, kuni kaste pakseneb. Lisa Cointreau ja apelsinifileelõigud ning kuumuta kõrgel kuumusel 1 minut. Keera tuli maha ja jäta tõmbama.

Samal ajal viiluta part, tõsta taldrikule, kõrvale jaota apelsinifileed ning vala peale kaste. Maitseks puista peale veidi tšillihelbeid.

Kõrvale sobib hästi rukola kerges sidruni-õlikastmes.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare. Idee on Kätrini toidublogist, tšillilisand oli Nami-Nami idee :)

LISA KOMMENTAAR

kevadlilleke
postitatud 04.06.2014 12:56

Imeline! Valmib nagu 1,2,3 ja on suurepärane maitseelamus!

Kaare
postitatud 27.01.2017 10:34

Väga maitsev!