2-3 suurt apelsini
2 sl Cointreau apelsinilikööri
1.5 dl apelsinimahla
5 sl vett
1 tl suhkrut
soola ja musta pipart
näputäis tšillihelbeid
Lõika pardifilee nahale kuni lihani tihedasti risti-rästi lõiked ja aseta külmale pannile, nahk allpool. Puista peale soola, pipart. Prae keskmisel kuumusel 10 minutit, et nahk muutuks krõbedaks ja rasv välja sulaks. Vahepeal vala vajadusel pannilt rasva ära.
Pööra filee ümber ja prae teiselt poolt 8 minutit. Maitsesta krõbe nahk soola-pipraga. Vala pannilt üleliigne rasv.
Mässi filee kahekordsesse fooliumisse ja seejärel köögirätikusse. Lase fooliumis rahulikult 10minutit tõmmata.
Samal ajal valmista apelsinisalat. Lõika apelsin fileedeks (st sektoriteks, aga eemalda ka membraanid). Lõikelauale kogunenud apelsinimahl pane koos vee ja suhkruga väikese poti sisse. Kuumuta keemiseni, siis keeda kõrgel kuumusel 5-8 minutit, kuni kaste pakseneb. Lisa Cointreau ja apelsinifileelõigud ning kuumuta kõrgel kuumusel 1 minut. Keera tuli maha ja jäta tõmbama.
Samal ajal viiluta part, tõsta taldrikule, kõrvale jaota apelsinifileed ning vala peale kaste. Maitseks puista peale veidi tšillihelbeid.
Kõrvale sobib hästi rukola kerges sidruni-õlikastmes.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare. Idee on Kätrini toidublogist, tšillilisand oli Nami-Nami idee :)
Pardifilee apelsinisalatiga
Kiiresti valmiv kena pardiroog sobib ka pidulauale.