Esmalt tuleb kartul ribadeks lõigata. Koori kartul, pese ja patsuta kuivaks. Lõika ühelt küljelt väike liistakas ära, et kartul kenasti lõikelaual püsiks. Siis lõika kartuli hästi õhukesteks - umbes 1 mm - viiludeks. Seejärel lõika viilakad 1 mm paksusteks peenikesteks ribadeks.
Pane kartulid soolaga maitsestatud külma vette 15 minutiks ligunema - see eemaldab osa tärklisest, lisaks aitab kartulitel hele püsida. Pane seejärel sõelale, loputa külma vee all ja nõruta hoolega.
Kuumuta vokkpannil lusikatäis õli keskmisel kuumusel. Siis lisa Sichuani pipraterad ja prae umbes minut aega. Eemalda pipraterad pannilt, aga nüüdseks maitsestunud õli jäta pannile. Lisa purustatud küüslauguküüned ning kuivatatud tšillikaunad ning prae hetk. Nüüd lisa kartuliribad ning prae pidevalt segades 2-3 minutit. Garneeri talisibularibadega.
Sega kastmeained omavahel, serveeri koos kartulitega.
(Hot and Sour Potato Shreds)
Hapukas-vürtsikad kartuliribad
Hiina (täpsemalt Sichuani) köögist pärit retsept ( 醋溜土豆絲 ). Sobib hästi eelroaks, serveeri soojalt või külmalt.