Valmista pärmitainas oma lemmikretsepti järgi või kasuta seda Nami-Nami kaneelirullide taina retsepti.
Lase soojas kohas rätikuga kaetult kahekordseks kerkida, siis sõtku kergelt jahusel laual läbi ning rulli u 50x40 cm ristkülikuks.
Sega toasoe pehme või sulatatud või kaneeli ja suhkruga ühtlaseks, määri see tainaplaadile. Lõika tainaplaat ristipidi umbes 5 cm laiusteks ribadeks.
Keera üks ribadest lühemast otsast alates rulli (mitte väga tihedasti, aga mitte ka lõdvalt, just parajalt tugevasti), siis tõsta see järgmise tainariba otsa ja keera rulli. Nüüd tõsta see tainarull küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga koogivormi keskele. Võta muudkui tainaribasid ja säti need ümber keskmise rulli, kaneelisaia "jätkates", kuni koogivormis on üks suur kaneelirull.
Kui "kook" on valmis, siis kata see pealt puhta köögirätikuga ja lase veel 30 minutit soojas kohas kerkida.
Kuumuta ahi 200 kraadini. Küpseta hiidkaneelirulli 200-kraadise ahju keskosas umbes 20-25 minutit, kuni kaneelirull on kenasti läbi küpsenud ja pealt kuldne.
Lase veidi jahtuda ja serveeri. Soovi korral kata keetmata võõbaga.
Hiidkaneelirull
Kaneelirull nagu kaneelirull ikka, lihtsalt veidi teistsugusel kujul :) RETSEPT LISAMISEL.